Strickland po průlomovém roce: Teď je těžké jen si zajít do Walmartu

Tarzan bude o víkendu v hlavním zápase UFC297 obhajovat titul a bojovat též o udržení momenta, které jej loni vystřelilo na vrchol žebříčků popularity.    

Strickland po průlomovém roce: Teď je těžké jen si zajít do Walmartu

Podařil se mu průlom, který se pravděpodobně podaří jen jednou za život. Sean Strickland jako nový šampion střední váhy v UFC má za sebou překotné měsíce, kdy jej po letech relativní anonymity naráz začíná poznávat okolí, za loňský rok se stal sportovcem s největším nárůstem sledovanosti na sociálních sítích a mnoho doposud normálních věcí se stalo výzvou. “Nemůžu trávit tolik času ve Walmartu, kolik by si přál. Jak se ukázalo, UFC a Walmart mají poměrně překrývající se fanouškovské základny,” přiznal Strickland v rozhovoru s Megan Olivia na ESPN s tím, že řada změn byla z jeho perspektivy negativních.

Od září, kdy získal titul ve střední váze, byl přitom Tarzan mimo oktagon. Zápas, ve kterém na UFC293 porazil Israela Adesanyu, šokoval svět a byl následně hodnocen jako jeden z největších zvratů v historii MMA. Tento víkend se  Strickland pokusí tento trend prodloužit a bude bojovat o první obhajobu titulu. V hlavním zápase UFC297 bude obhajovat zlato proti Dricusovi du Plessisovi. 'Stillknocks' si titul vysloužil knokautovým vítězstvím nad Robertem Whittakerem v červenci loňského roku. A Strickland nyní vedle sportovních záležitostí zároveň řeší, jestli další vítězství může dát ještě popularitě ještě impuls. Jinými slovy: jestli se současná situace může ještě zhoršit. 

Stricklandova loňská působivá jízda jeho divizí mu totiž na jedno straně vynesla ocenění Fighter of the Year hned od několika médií napříč MMA. Poměrně osobitý charakter před dosažením tohoto bodu hvězdnosti měl vliv i v jiných rovinách, když údaje agentury Ticketgum odhalily, že šampion UFC měl v roce 2023 největší nárůst sledovanosti na Instagramu mezi všemi sportovci. Strickland zesedmatřicetinásobil svou sledovanost a v globálním žebříčku podle Ticketgunu svým posunem ke slávě překonal jak fotbalisty Lamina Yamala nebo Rasmuse Hojlunda, tak šipkaře Lukea Littlera. To je mimochodem doklad, jak je UFC v současné době populární.