Bojový pel-mel: Saúdům se nelíbí karta rijádského debutu UFC, Rogan o Covingtonovi: Je plný s****k

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Saúdům se nelíbí karta rijádského debutu UFC, Rogan o Covingtonovi: Je plný s****k

MMAMania: Nezajímavá jména, odložte to. Saúdská Arábie není spokojena s navrhovaným programem debutu UFC v zemi a nutí Danu Whitea aby akci přeložil a kartu vylepšil. Ariel Helwani v pondělí v pořadu The MMA Hour uvedl, že hrozí přesun UFC Saudia Arabia z březnového termínu někdy na červen. Program akce, který je v tuto chvíli bez hlavního zápasu, se podle Helwaniho nepozdává místním mocným a žádají o posun na červen, kdy by mohl být pro  návrat do oktagonu připraven šampion UFC v lehké váze Islam Machačov a jeho obhajoba titulu proti Justinu Gaethjemu by mohla být tím správným tahákem k premiéře UFC na Arabském poloostrově. 

Yardbarker: Je to o penězích, o čem jiném? Oscar De La Hoya se pustil do Dany Whitea poté, co šéf UFC odmítl tvrzení, že bojovníci MMA přecházejí do boxu právě kvůli financím. Poté co si Francis Ngannou si boxerským zápasem s Tysonem Furym zajistil historicky nejvyšší zápasnickou odměnu, která se má pohybovat kolem deseti milionů dolarů si s možností návštěvy boxerského ringu podle všeho začíná pohrávat stále víc legendárních jmen UFC, jakkoliv Dana White tvrdí, že to není pravda, a že on platí dostatečně aby jeho bojovníci tyto nápady neměli. " Jediné, co na to můžu říct nebo udělat, je zasmát se," řekl De La Hoya v rozhovoru pro MMA Mania. "Jako že si ze mě děláte srandu? A proč by tam jinak chodili. Samozřejmě že kvůli penězům."

Sherdog: Zápas snů pro Chimaeva? Jon Jones! "Myslím, že bych vyhrál.” Těmito slovy zhodnotil svoje šance v souboji proti hvězdě těžké váhy a stále úřadujícímu šampionovi Jonu Jonesovi Khamzat “Borz” Chimaev. Ruský bojovník je v UFC znám jako vyzyatel kohokoliv a po té co si v minulosti minimálně verbálně troufl na Brocka Lesnara, nyní se mu nevyhnul ani další o více než třicet kilo těžší šampion, Jon Jones.  "Jon Jones je momentálně stále nejlepším bojovníkem na světě," řekl Čimajev v rozhovoru pro Smile 2 Jannah. "Má nejvíce obhajob titulu, je šampionem dvou váhových kategorií, nikdy ještě neprohrál. Je nejmladším šampionem v historii UFC. Pokud mluvíte o MMA, každý zná Jona Jonese. V historii není nikdo jako on. Takže určitě je to zápas snů pro každého, kdo se chce zapsat do historie," dokončil svou myšlenku.

MMAFighting: Joe Rogan si myslí, že to Covington přehání s trashtalkem. Byla to naprosto jednoznačná porážka, ač Covington před zápasem s Leonem Edwardsem slibova, kterak Brita knockoutuje a získá tak titul ve welterové váze. A v přídavku zašel ještě dál, když urazil Edwardsova zesnulého otce, který byl před devatenácti lety zavražděn. Přestože se tímto snažil Edwardse podle expertu donutit k emotivnímu boji, byl to Covington, kdo nakonec prohrál a sklidil silnou kritiku, ke které se nyní přidal i Joe Rogan. "Colby toho nažvanil spoustu," prohlásil ve svém podcastu Joe Rogan. “To co řekl o Leonově otci byl pytel s****k, ale to je Colby. Je to mistr v tom, jak se dostat lidem pod kůži, ale myslím, že v tomhle zápase se mu to vymstilo," zhodnotil zápas Rogan.