Trénoval jsem jen týden před zápasem, vysvětluje Procházka prohru s Pereirou

Přes poněkud kontroverzní ukončení zápasu s Poatanem český zápasník proti verdiktu rozhodčího neprotestoval. A už se připravuje na Rakiće.

Trénoval jsem jen týden před zápasem, vysvětluje Procházka prohru s Pereirou

Mohl jsem začít trénovat jen týden před zápasem. Těmito slovy “vysvětluje” svou porážku v listopadovém titulovém zápase s Alexem Pereirou český zápasník Jiří Procházka, když v rozhovoru pro web MMAFighting  prozradil, že před střetem  v Madison Square Garden trpěl ošklivou stafylokokovou infekcí levé nohy, a v posledním měsíci před zápasem mohl trénovat jen poslední  týden. Procházka následně utrpěl první porážku v MMA, když jej Pereira dokázal v druhém kole nachytat, poslat k zemi a sudí pak zápas ukončil. 

"Pět týdnů před zápasem s (Alexem) Pereirou jsem měl stafylokokovou infekci," řekl Jiří Procházka pro MMA Fighting. "Nejdřív mi to začalo na noze a rozšířilo se to do ucha.” Ale nikdy prý neuvažoval o tom, že by ze zápasu odstoupil. Místo toho tvrdí, že si byl stále jistý, že Alexe Pereiru na UFC 295 porazí. ”Když jsem viděl, že je Jon Jones zraněný, říkal jsem si že jsem bojovník a budu bojovat. Vyhraju každý zápas a nezáleží na tom, jestli mám nějaký problém. Mnohokrát jsem se v boji potýkal s nemocí, zraněním, s mnoha věcmi, a věřím, že můžu vyhrát. Když věříte, že můžete vyhrát, cesta je otevřená. Proto jdu do každého zápasu," vysvětloval Procházka.

Po této prohře se Procházka vrátí do oktagonu 13. dubna na UFC300 v rámci středoevropského souboje proti Rakušanovi se srbskými kořeny Aleksandaru Rakićovi. Přičemž existuje spekulace, že pokud Prochazka vyhraje, mohl by dostat druhou šanci na získání pásu od Pereiry. Bývalý mistr světa RIZIN má nyní v UFC bilanci 3-1, když vedle ukončení Pereirova současného kouče Glovera Texeiry má na kontě také knockoutová vítězství nad Dominickem Reyesem a Volkanem Oezdemirem. Vedle odvety s Pereirou se pro něj taktéž dlouhodobě nabízí možnost dalšího středoevropského střetu s Polákem Janem Blachowiczem.