S**u na toho zmetka. Uniklé maily ukazují zajímavé vztahy na linii White - Jones

V současnosti je Jon Jones superhvězda těžké váhy, jehož neotřesitelná pozice irituje třeba Toma Aspinalla. Ne vždy to tak ale bylo.     

S**u na toho zmetka. Uniklé maily ukazují zajímavé vztahy na linii White - Jones

Vztahy šéfů UFC a Jona Jonese v minulosti prošly zajímavou zkoušků při které lítalo eterem mnoho vulgarismů. A když Dana White ztratil s Jonem Jonesem trpělivost, vybízel Lorenza Fertittu aby zápasníka pořádně přitlačil ke zdi. Vnitřní komunikace šéfů UFC, která byla nedávno zveřejněna v rámci antimonopolní žaloby vedené proti UFC tak ukazuje, jak funguje zákulisí nejprestižnější organizace MMA světa a jaké zákruty mohou jednotlivé bojovníky potkat, než se postaví do oktagonu..

Bylo 24. května 2014 a UFC chtěla odvetu mezi Jonesem a Alexanderem Gustafssonem, který sedm měsíců předtím na UFC 165 dotlačil tehdejšího šampiona lehké váhy až na samou hranici jeho možností. Jones nicméně tehdy preferoval střet s Danielem Cormierem a nechtěl podepsat. “Jak je to s Jonesem? Dohodli jste se, nebo se pořád chová jako h***l?" poslal tehdy White textovku Fertittovi.  "Pořád se chová jako blbec, ale blížíme se dohodě," reagoval tehdy Fertitta s tím, že na penězích se s Jonesem nedomluvil, ale na jiných frontách že jej tlačí ke zdi. "Úžasné. S**u na toho zmetka, Lorenzo. Musí vědět, že my ho nepotřebujeme, jinak s náma  vy***e ještě víc," uzavřel pak diskusi White.

O necelých devět let později je situace úplně jiná. Jones je šampionem těžké váhy a přes jeho nekončící sérii zranění (poslední zranění a operace prsního svalu podle odhadů Jonese vyřadila na dalších možná až osm měsíců) jej Dana White odmítá - přes naléhání prozatímního šampióna Toma Aspinalla - odmítá zbavit pásu a stále trvá na naplánovaném titulovém střetu Jones - Miotic. A válečná sekera mezi Jonesem a Whitem je tak podle všeho v tuto chvíli zakopána. Přičemž šampion těžké váhy se někdejším hláškám svého “šéfa” aktuálně baví. "Ten citát miluju. Miluju ho," okomentoval situaci nyní  Jones.