Poatanův trenér na Ankalaeva: Brzo se uvidíme v oktagonu!

Rus s dagestánskými kořeny si definitivně řekl o titulový zápas. Pereira je podle všeho připraven.    

Poatanův trenér na Ankalaeva: Brzo se uvidíme v oktagonu!

Bylo to rychlé. Jak akce, tak reakce. Jeden a půl kola trvalo Magomedu Ankalaevovi než brutálním knockoutem připravil Brazilci Johnnymu Walkerovi první prohru po dvou letech, pár hodin pak trvalo trenérovi Alexe Pereiry Gloveru Texeiry než odkýval potenciální střet svého svěřence s momentálně právoplatným vyzyvatelem. "Skvělý knockout," zhodnotil Teixeira pár hodin po zápase výkon Ankalaeva na sociální síti X a dodal: "Brzy se uvidíme.” S tím, že jeho svěřenec Alex Pereira je teď logicky dalším soupeřem Ankalaeva.

Ten v repríze střetu z UFC294, který byl zastaven lékařem, ve druhém kole - po soupeřově intenzivním vstupu do zápasu - dokázal Walkera sestřelit a na v hlavním zápase UFC Fight Night 234 tak zaznamenat přesvědčivou výhru. Ta je pro Ankalaeva jedenáctou v řadě (prohrál jen jedinkrát, před šesti lety při svém debutu v UFC proti Paulu Craigovi)  a znamená jasně hozenou rukavici pro boj o titul lehké váhy. V “opačném rohu” pak brazilsk bojovník zaznamenal první porážku po téměř dvou letech, když jej v únoru 2022 jako poslední srazil Jamahal Hill.

"Chtěl jsem poslat vzkaz," prohlásil po zápase Ankalajev. "Chtěl jsem se postavit a chtěl jsem ho knokautovat. A to se mi podařilo. Teď mám vzkaz pro Glovera Teixeiru. Neztrácejte čas snahou naučit svého svěřence zápasit. Nebude to potřebovat. Přijdu tam a postavím se naproti němu. A vím, že už byl knokautován jako zápasník střední váhy. Tak si představte, co se stane, když se s ním utkám v lehké váze. Věřte mi, že se tam nebude cítit dobře." A dodal, že se nebrání ani brzkému zápasu, s tím, že je ochoten se s Pereirou utkat už za tři měsíce na UFC300. "Samozřejmě jsem připraven," citovala Ankalaeva MMAMania. "Jen čekám na zprávu a jdu do toho."