Bojový pel-mel: O'Malley neplánuje bojovat proti Chitovi pět kol, Ngannoův rekord nejtvrdšího úderu už neplatí!

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: O'Malley neplánuje bojovat proti Chitovi pět kol, Ngannoův rekord nejtvrdšího úderu už neplatí!

MiddleEasy: Suga: Nebudu se v oktagonu zdržovat, pět kol to trvat nebude. Sean O'Malley plánuje umlčet všechny pochybovače ohledně výsledku hlavního zápase UFC299 a proti Marlonu  'Chito' Verovi si pro výsledek dojít ještě před limitem. Už loni v srpnu se O'Malleymu podařilo naplnit jeho dlouholetou predikci, když v hlavním zápase UFC292 knokautoval Aljamaina Sterlinga a stal se novým králem bantamové váhy, nyní se v březnu chystá svůj odkaz ještě prohloubit. A během jednoho z dílů svého podcastu nazvaného BroMalleyShow se král bantamové váhy UFC vyjádřil ke své nadcházející obhajobě titulu takto: "Jsem rád, že se mi to podařilo: "Nemyslím si, že to bude na pět kol. Tohohle borce dorazím, ale budu připraven na válku."

BJPenn: Na co se letos nejvíc těším? Daniel Cormier prozradil, který zápas UFC by chtěl v roce 2024 vidět nejvíc. Když byl v rozhovoru pro svůj podcast DC and RC populární komentátor UFC dotázán, který zápas chce letos vidět nejvíce, Cormier označil za nejžádanější dlouho očekávaný souboj v těžké váze mezi Jonem Jonesem a Stipe Miocicem. Na druhém místě pak uvedl střet Conor McGregor vs. Michael Chandler. "Musím. Musím ty chlapy konečně vidět zápasit. Tak dlouho nás s tím škádlili, až nám teď řekli, že si na to budeme muset počkat. Ať se to stane. Vím, že to bude zábavný zápas. Až tihle kluci vejdou do oktagonu, vzhledem k tomu, co pro tento sport znamenali, bude to pro ty lidi v hledišti i pro lidi, kteří se budou dívat doma, znamenat opravdu hodně," vysvětloval Daniel Cormier s tím že si zároveň si velmi přeje, aby Tom Aspinall dostal letos šanci bojovat o nesporný titul.

BoxingNews24: Pokud Joshua prohraje, bude to průšvih. Nejvlivnější boxerský promotér současnosti Eddie Hearn přiznal, že se obává alternativy, kdy by Anthony Joshua prohrál zápas s Francisem Ngannouem. Ten je podle všeho v plánu (oficiálně zápas ještě potvrzen nebyl) a březen letošního roku v Rijádu a ačkoli Hearn vidí Joshuu jako favorita, cítí strach z možnosti, že AJ bude poražen velkým ranařem, kterému loni v říjnu chybělo jen málo, aby porazil "nejlepší těžkou váhu na světě" Tysona Furyho. Podle Hearna by Joshua i on sám přišel o obrovské finanční prostředky a je otázka, zda li by se britský boxer z porážky s bývalým šampionem těžké váhy UFC dokázal vůbec otřepat. 

MiddleEasy: Největší pecku má aktuálně Pyfer. Komentátor UFC Joe Rogan tvrdí, že Joe Pyfer překonal rekord Francise Ngannoua v síle úderu.  Ngannouova úderná síla je v komunitách MMA a nyní i boxu dobře známá, když"Predátor" dosáhl při měření neuvěřitelného skóre 941 bodů a výkonný ředitel UFC Dana White jednou přirovnal jeho sílu úderu k úderu vozem Ford Escort. Podle Joea Rogana nicméně tato veličina byla aktuálně neoficiálně překonána když Joe Pyfer měl být při měření schopen udeřit ještě silněji.  "Měli bychom všem říct, že Pyfer překonal rekord Francise Ngannoua na tom stroji na údery," prohlásil Rogan s tím, že UFC odmítla Pyferův rekord zaregistrovat. “Nechápu proč. Proč mu to nechtěli dát?" dodal Rogan.