UFC300 zatím chybí třešinka, přesvědčí Dana White ke comebacku Brocka Lesnara?

Program výročního večera se zaplňuje, naprůměrné zápasy typu Procházka - Rakić se množí, nic z čeho by se - dle slov šéfa organizace - měli fanouškům “propadnout” čelisti nicméně na kartě zatím nefiguruje.     

UFC300 zatím chybí třešinka, přesvědčí Dana White ke comebacku Brocka Lesnara?

Kdo bude králík z klobouku který Dana White vytáhne jako zlatý hřeb dubnového večera v Las Vegas? Jména na kartě postupně přibývají, vedle zmíněného středoevropského souboje bude k vidění třeba první čínský boj o titul mezi Weili Zhang a Yan Xiaonan nebo střet Calvin Kattar vers. Aljameein Sterling, naposledy pak přibyl do plánu zápas Deiveson Figueiredo s Codym Garbrandtem, opravdu špičkový respektive celou společnost i za hranicemi MMA magnetizující souboj večeru plánovanému na 13. dubna zatím chybí. A stále více se objevují spekulace, že Dana White přesvědčuje k dalšímu návratu Brocka Lesnara, který by mohl být oním tahákem.

Podle webu Yardbarker se přitom návrat šampiona těžké váhy nabízí. Nejvyšší kategorie je v jisté krizi, když současný šampion Jon Jones nedávno podstoupil dvě operace a bude mimo hru nejméně osm měsíců. White přitom nehodlá Jonese zbavit titulu a UFC se tak potýká s problémem, jak divizi posunout dál. Tom Aspinall byl sice korunován prozatímním šampionem, při čekání na střet Jones - Miocic nicméně nemá v podstatě šanci obhájit. Právě i třeba jen dočasný návrat Lesnara by pak divizi mohl dát silný impuls k dalšímu rozvoji.

Šestačtyřicetiletý šampion Lesnar je přitom expert na překvapení. Už jeho vstup do UFC byl jako blesk z čistého nebe, když wrestlingová hvězda absolvovala před smlouvu s UFC jediný zápas v MMA. Nicméně už třetí Lesnarův třetí zápas pod brandem UFC se stal legendárním, když v boji o titul knockoutoval Randyho Coutura na UFC91. Podruhé pak Lesnar překvapil, když se nechal přesvědčit na střet s Markem Huntem na UFC200. A ač McGregor později zastínil Lesnara jako autor “nejprodávanějšího zápasu” v dějinách UFC, Lesnar má bezesporu status legendy. Potvrdí tento účastí na dalším výročním večeru?