Ngannou se letos vrátí k MMA, věří šéf PFL. Sám Predátor je skeptický

V březnu půjde do boxerského ringu s Anthonym Joshuou, pořád vyhlíží odvetu s Tysonem Furym. Obrovský zájem o Francise Ngannoua ale stále je i v PFL, se kterou má podepsanou smlouvu na MMA.  

Ngannou se letos vrátí k MMA, věří šéf PFL. Sám Predátor je skeptický

Generální ředitel PFL Peter Murray je stále přesvědčen, že Francis Ngannou stihne v roce 2024 debutovat v kleci se značkou PFL. A to i přesto, že že má na březen Francouz s kamerunskými kořeny domluvený boxerský střet s Anthonym Joshuou, boxu dává v poslední době jednoznačně přednost a jeho derniéra v oktagonu se blíží dvouleté distanci, když 23. ledna 2022 porazil v titulovém zápase v UFC Cyrila Ganea.  Ani jeden z těchto faktorů nicméně nezabránil Peteru Murrayovi prohlásit pro nezávislého reportéra Johna Morgana citovaného webem LowKickMMA: "Jsme na Francise opravdu hrdí a šťastní, ale do klece se vrátí ještě letos po zápase s Joshuou. Francis se bude věnovat oběma sportům." 

Ač zatím oficiálně nepotvrzeno, minulý týden Ariel Helwani zveřejnil zprávu, že Ngannou se dohodl na návratu do Rijádu, a utká se zde s bývalým mistrem světa v těžké váze Anthonym Joshuou a předpokládá se, že zápas se uskuteční 8. března v saúdskoarabském hlavním městě. Sám Ngannou v podcastu  The MMA Hour naznačil, že existuje možnost, že se do konce roku 2024 k MMA nevrátí. Kromě zápasu s Joshuou totiž usiluje "Predátor" o odvetu s Tysonem Furym a klauzule jejich kontraktu vyžaduje, aby se případné pokračování odehrálo do jednoho roku od jejich prvního střetu. Ten proběhl 28. října 2023.

Ze strany PFL to vypadá jako předem prohraný boj, na druhou stranu pro nově vzniklou organizaci je úlovek Ngannoua jasně největším úspěchem v jejím portfoliu a potenciálním jeho zápasem by PFL přitáhla ke svým zápasům mnohem více pozornosti. Murray si tak nedokáže, nebo spíš nechce, představit, že by PFL potřetí ustoupila stranou poté, co téměř před rokem podepsala s bývalým držitelem titulu UFC v těžké váze průlomovou smlouvu."Francis je PFL zavázán," odpověděl Murray na otázku ohledně možnosti, že Ngannou zůstane v boxu do konce roku 2024, pokud Joshuu porazí. "Zavázal se pokračovat v soutěžení v MMA, takže to neočekáváme."

Nejčtenější z tématu