Ngannou: Fury mi dluží zápas, ať on s Usykem nebo já s Joshuou dopadneme jakkoliv

Kometa boxerské těžké váhy hodlá pokračovat v boji. Osmiciferné odměny, které za své zápasy inkasuje tento záměr podporují.     

Ngannou: Fury mi dluží zápas, ať on s Usykem nebo já s Joshuou dopadneme jakkoliv

Francis Ngannou se hodlá vrátit do ringu s Tysonem Furym za každou cenu. Ač má aktuálně na začátek března do saúdskoarabského Rijádu naplánovaný střet s Anthonym Joshuou, myšlenka na odvetu s Furym jej stále neopustila. A byť Fury má aktuálně na talíři především  tituly sjednocující bitvu s Oleksanderem Usykem o pásy organizací WBC, WBA, IBF, WBO a IBO v těžké váze, Ngannou chce a věří, že se Furym bez ohledu na výsledky těchto střetů ještě utká. A bude mít možnost odčinit - dle svého mínění - nespravedlivou prohru ze svého boxerského debutu.

"Nečekám na vítěze zápasu mezi Tysonem Furym a Usykem," prohlásill Ngannou pro TMZ. "Čekám na Tysona.On mi dluží zápas. Vítěz zápasu mezi Usykem a Tysonem je mi ukradený. Jdu po Tysonovi. Ať už s Joshuou vyhraju, nebo prohraju, chci Tysona." Přičemž po svém působivém debutu v boxerském ringu, v rámci kterého dokázal poslat Furyho na podlahu a i přes prohru byl následně zařazen na osmé místo žebříčku těžké váhy, nyní plánuje ještě více vystupňovat svůj výkon. Jakkoliv uznává, že moment překvapení už nehraje v jeho prospěch. "Už mě viděl boxovat, takže trochu ví, co bude následovat," prohlásil Ngannou. "Třeba Joshua teď už trochu ví, co může očekávat. Myslím, že budu muset  přidat, abych to zvládl."

Podle sázkových kanceláří je Ngannou nyní proti Joshuovi opět velkým outsiderem, když jeho výhra by podle otevíracích kursů FanDuelu znamenala zešestinásobení sázkažova vkladu, Ngannou nicméně připouští, že to dává naprostý smysl. "Nastupuji proti bývalému šampionovi," konstatuje Ngannou. Myslím, že je mu třicet let a já mám bilanci 0-1. No tak, chlape, nemůžu být favorit." Zároveň si za svou pozici outsidera znamenitě vydělává. Podle webu Forbes totiž Predátor za zápas proti "Cikánskému králi" přišel na neuvěřitelných 10 milionů dolarů a za Joshuu by si se všemi bonusy a podíly na PPV přenosech přijít dokonce na dvojnásobek. "Francis je největší badass planety a jeho plat tomu odpovídá," konstatoval Ngannouův manažer v časopisu Sports Business Journal.