Bojový pel-mel: Venom chce Edwardse v Anglii, první čínský boj o titul v UFC

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Venom chce Edwardse v Anglii, první čínský boj o titul v UFC

MMAJunkie: Můj zápas o titul s Leonem Edwardsem by do UFC přinesl zatím nepopsaný příběh, myslí si Venom. Michael Page věří, že jeho krajan Leon Edwards si v dohledné době udrží titul šampiona UFC ve welterové váze. A  jeho osobním cílem je probojovat se k titulovému střetu se svým krajanem. Rekordman v počtu knockoutů v Bellatoru bude v UFC debutovat 9. března, kdy se na UFC299 utká s Kevinem Hollandem, přičemž pro "Venoma" to má být podle expertů šance, jak udělat dojem v nové organizaci a ve welterové kategorii, kterou v tuto chvíli vede Edwards. "Chci velký knockout a pak si půjdu pro pás," řekl Page v rozhovoru pro MMA Junkie. "Doufejme, že Leon ho v tu dobu bude stále mít. Můžeme vyprodat stadion. Můžeme udělat takový rámus, že vyprodáme stadion ve Velké Británii a přineseme do UFC nevídaný příběh," plánuje Venom.

MMAMania: Premiéra i pro UFC: Titulový zápas ze říše středu. Yan Xiaonan bude bojovat o titul ve slámové váze proti své krajance a dosavadní šampionkce Zhang Weili na UFC300 a vedle toho, že jde zatím o první titulový zápas oznámený pro tuto výroční událost se jedná o první čistě čínský titulový zápas v dějinách UFC. Střet ve středu zveřejnil výkonný šéf UFC Dana White. "Tenhle zápas bude fakt drsný," uvedl White na Instagramu s tím, že obě zápasnice s myšlenkou zápasu souhlasily, jakkoliv Yan doufala, že tento souboj proběhne na domácí půdě v Říši středu a nikoliv ve Vegas.

MMAFighting: ONE Championship se opět představí v USA. Letos zkusí americký otestovat dvakrát. Singapurská organizace MMA ONE Championship se po loňské premiéře na americké půdě v Broomfieldu v roce 2024 vrátí do USA na dvojici akcí a podle prohlášení svého vedení má mít zarezervované dvě show v Denveru a Atlantě. ONE Fight Night 26 se uskuteční 6. září v Ball Areně v Denveru a ONE Fight Night 28 je naplánována na 8. listopadu do State Farm Areny v Atlantě. Obě akce budou v USA vysílány živě na Amazon Prime Video. "Jsme nadšeni, že se můžeme vrátit do USA a představit nejlepší bojovníky," uvedl v tiskové zprávě generální ředitel společnosti ONE Chatri Sityodtong s tím, že Spojené státy zůstávají pro ONE Championship prioritou.

BJPenn: Důchod se odkládá, zkusím si box bez rukavic, zvažuje Super Samoan. Mark Hunt se po krátkém pauze zajímá o možnost vyzkoušet drsnější variantu boxu a hlásí, že bůh jej předurčil, aby se stal boxerem. Muž, který v minulosti (neúspěšně) bojoval o titul v těžké váze UFC má za sebou několik zvláštních posledních let, když se nejprve po prohře s Justinem Willisem v roce 2018 rozešel s UFC, což na jednu stranu nebylo překvapivé, když se jednalo o třetí porážku v řadě, na stranu druhou nicméně odchod zahájil vleklý soudní spor s UFC, kterou Hunt zažaloval za to, že dva roky předtím pustila do titulového boje Brocka Lesnara s pozitivním dopingovým trestem. Tento soudní spor nicméně loni Hunt definitivně prohrál. A nyní zvažuje, že zkusí své štěstí v boxu bez rukavic.