Ankalaev: Walkera jsem porazil, moje koleno (a doktoři) jej zachránili před porážkou!

Už se střetli na UFC294. Ankalaev měl podle odborníků převahu, pak ale nedovoleně trefil Walkera kolenem a sudí ukončil zápas bez určení vítěze.    

Ankalaev: Walkera jsem porazil, moje koleno (a doktoři) jej zachránili před porážkou!

V sobotu navážu tam, kde jsem v říjnu skončil. Ruský bojovním Magomed Ankalaev si stále myslí, že byl v říjnu na dobré cestě porazit Johnnyho Walkera a že jen nepřízeň osudu mu zabránila aby si připsal vítězství. Nicméně v sobotní odvetě  na UFC Fight Night 234 hodlá příběh dopsat a následně se posunout díl. Oba bojovníci se potkali už na UFC294, kde Ankalaev proti Brazilci dominoval, nicméně nedovolený zásah kolenem nakonec znamenal, že rozhodčí zápas ukončili bez vyhlášení vítěze a zažehli tím další kolo trashtalku. Duo si to tak nyní rozdá znovu, aby si vyřídila účty, tentokrát však v pětikolovém hlavním zápase na UFC Apex..

Jak řekl MMAJunkie, Ankalaev si dodnes myslí, že Walker mohl při jejich prvním boji pokračovat v zápase, nicméně lékař Brazilci podle Rusa nabídl možnost se stáhnout a Walker byl podle něj rád, že to tak dopadlo. "Po tom úderu se mi vlastně on sám snažil říct, že to byl nedovolený úder. Takže byl dostatečně při vědomí," řekl Ankalaev prostřednictvím tlumočníka na středečním mediálním dni UFC Fight Night 234 pro MMA Junkie a další novináře. "A pak, když zápas zastavili, najednou začal hrát celou tuhle šarádu jako: 'Ach, už nemůžu bojovat.' Jsem si ale docela jistý, že se v podstatě jen snažil ten zápas ukončit bez výsledku,” citoval Ankalaeva MMAJunkie.

Ankalaev zároveň uvedl, že je rád, že UFC byla schopna dát dohromady odvetu s Walkerem pouhé tři měsíce po prvním zápase, a jeho hlavní prioritou je vyhrát tento zápas způsobem, po kterém budou nulové pochybnosti o tom, kdo je lepší. "Nechci jen přijít a mít na konci zápasu zvednutou ruku," řekl Ankalaev. "Chci tam přijít, vyřešit to a zápas ukončit dlouho před závěrečným gongem." Pokud Ankalaev opravdu vyhraje, bude držet sérii 12 zápasů bez porážky. V nejnovějším žebříčku USA TODAY Sports/MMA Junkie v lehké těžké váze je již na 4. místě a kromě střetu se současným držitelem titulu Alexem Pereirou vidí jen málo cest vpřed. "Věřím, že rok 2024 je mým rokem, a do konce tohoto roku uvidíte, že mám pás kolem pasu," řekl Ankalajev.