Jon Jones vrací Aspinallovi úder: Jsi pořád no-name

Aspinallova soustavná provokace Jonese konečně nese výsledky. Brit se Američanovi konečně dostal pod kůži a šampion těžké váhy se konečně ozval.     

Jon Jones vrací Aspinallovi úder: Jsi pořád no-name

Nejsi moje váhová kategorie, takhle to nefunguje. V tomto stylu lze shrnout reakci Jona Jonese na kampaň, kterou v posledních týdnech vede Tom Aspinall aby se domohl souboje o titul v těžké váze UFC. Aspinall po knockoutu Sergeje Pavloviche drží ten dočasný, jako titulový střet má nicméně Dana White naplánovaný dlouhodobě odkládaný (nyní z důvodu Jonesova zranění) střet mezi Jonem Jonesem a Stipe Mioticem a přes Angličanovy neústálé narážky na to, že se tituly v těžké váze musí co nejrychleji sjednotit, nikdo nemá zájem na tomto harmonogramu nic měnit. K velké Aspinallově frustraci. Nyní se alespoň domohl přímé Jonesovi reakce. Nepříliš lichotivé. 

"Jen čtyři soupeři co za něco stáli a už jsi anglický král? To musí být pěkné," zareagoval Jones na sociální síti X. "O tobě a tvých vyvoláváních se jednou budou vyprávět příběhy. Chci říct, že takhle to opravdu nefunguje. Já jsem byl šampionem, když mi bylo 23 let, nemůžeš se tady objevit v třiceti letech a tvářit se, jako bys mi konkuroval  celý život," dodal Jones s tím, že nezná 90 procent soupeřů v Aspinallově soubojovém životopis, zatímco on sám má v bilanci několik hlavních zápasů UFC večer. Pro úplnost, Aspinall má v těžké váze UFC vedle Pavloviche skalpy Spivaka, Arlovskiho, Volkova a Tybury. 

A samozřejmě si nemohl nechat ujít možnost na Jonesovo prohlášení zareagovat. "Jone, necháváš tady své ego volně lítat, kámo," napsal Aspinall na svůj X účet. "Nezlehčuji tvůj životopis, je neuvěřitelný. Je mnohem lepší než ten můj. Jsi známý jako nejlepší bojovník všech dob, a to je PŘESNĚ důvod, proč tě chci porazit. Jistě to chápeš?" Angličan tak navázal na své předchozí tirády, v jejichž rámci se snažil “si pojistit” Jonese či Miocice pro další souboj, když u obou se spekuluje, že by jejich vzájemný souboj mohl být jejich UFC derniérou. Hasič z Clevelandu už “předběžně” souhlasil, Jones zatím s příslibem odolává.