Rakić: Procházka má slabiny. Plánuju je využít!

Rakušan se srbskými kořeny nemá obavy z neortodoxního stylu českého bojovníka. Naopak tvrdí, že už identifikoval díry v jeho způsobu boje a ví, jak proti němu nastoupit.    

Rakić: Procházka má slabiny. Plánuju je využít!

“Budu si na něj muset dávat pozor a neustále se soustředit.” To je základní recept se kterým na UFC300 13. dubna půjde Aleksander Rakić do oktagonu proti Jiřímu Procházkovi. Rakušan se v pořadu The MMA Hour nyní k - minimálně ve střední Evropě - velmi očekávanému souboji otevřeně vyjádřil a prohlásil, že ví jak na Procházku vyzrát. "Když se podíváte na Jiřího zápasy, téměř v každém zápase ho trefili. Neřekl bych, že má slabou bradu, ale údery cítí asi jinak než třeba já. Hodně mě překvapil takedown proti Pereirovi, ten zvládl velmi dobře. Ale je jedna z jeho děr, že se každý zápas nejprve dostane do defenzívy, aby se pak dokázal vrátit a silně zakončit,” zhodnotil styl svého nastávajícího soupeře Rakić.

Od zápasu vybraného na “výroční” kartu UFC300 se podle webu MMAFighting všeobecně očekává, že by měl být “hitparádou ofenzívy”, když oba bojovníci jsou známí tím, že preferují útočit a bojovat ve stoje. Takže se očekává přestřelka hodná zápasu špičky střední váhy. Druhou pikantní ingrediencí zápasu by měl být původ obou bojovníků. "Myslím, že pro fanoušky to bude zajímavé. On je z České republiky, já žiji v Rakousku, máme k sobě opravdu blízko, oba jsme Evropané, oba jsme mladí, on má velmi vzrušující styl, takže se rád otestuju proti bývalému šampionovi v tomto stylu," hlásil v THe MA Hour Rakić.

Přičemž věří, že jej výhra může katapultovat do souboje o titul. Věří si na něj hned v dalším zápase po Procházkovi.  "Myslím, že pokud porazím Jiřího dobrým způsobem, dobrým výkonem, budu hned v boji o titul," řekl Rakic. "Nevím, jak dlouho bude rekonvalescence Pereiry trvat, ani netuším co se stane s vítězem zápasu Ankalajev-Walker, ale myslím si, že pokud porazím Jiřího dobrým způsobem, budu hned v boji o titul." prohlásil Rakić.