Cejudo ke Stricklandovi a Volkanovskimu: Nechte si ty svoje sr***y pro sebe!

Americkému bojovníkovi MMA se veřejné řešení psychických problémů bojovníků “eufemicky” nepozdává.    

Cejudo ke Stricklandovi a Volkanovskimu: Nechte si ty svoje sr***y pro sebe!

Henry Cejudo zkritizoval Seana Stricklanda a Alexe Volkanovskiho, že šli na veřejnost se svými psychickými traumaty. "Nechte si ty sr***y pro sebe," vzkázal jim na svém kanále. Zatímco mnozí fanoušci, bojovníci i zástupci médií jak Stricklanda i Volkanovskiho za jejich upřímnost a otevřenost pochválili. Henry Cejudo má však na celou věc velmi odlišný pohled. A preferoval by, kdyby MMA zůstala sportem tvrdých duší, které si svá traumata řeší v soukromí. 

"Nesdílel bych věci, které vás štvou," uvedl Cejudo na svém kanálu na YouTube s tím, že MMA je svět trashtalku a všechno se může obrátit proti nim samotným. "Mluvíme o manželkách jiných a nazýváme lidi 'k****i' a dalšími podobnými termíny. Jak bych pak mohl neočekávat, že mi to někdo nevrátí?" vysvětloval Cejudo a obrátil se i přímo na oba bojovníky: "Seane, doufám že pochopíš a přijmeš fakt, že tato hra má nějaká pravidla. A ty jsi v té hře. Nauč se ji hrát. Nebuď mimino. Nemůžeš být mimino, chlape,” tvrdí Cejudo.  "S Volkanovskim je to stejné. Volkanovski ukazuje karty, že když nebojuje prochází úzkostmi. Brácho, co to k***a je? Nech si tu s***u pro sebe. Svět to nemusí vědět - zvlášť pokud tě to ovlivní (v zápase)."

Strickland má za sebou několik velmi chaotických měsíců, když to co odstartovalo ziskem  titulu šampiona UFC ve střední váze loni v červnu proti Magomedovi, se postupem času posunulo do několika velmi medializovaných fyzických konfliktů na parties a tiskových konferencích. Nicméně to co si fanoušci překládali ve smyslu “divoký jako kdykoli předtím” se ukázalo být po rozhovoru v podcastu s Theo Vonem jako reflexe hlubšího traumatu z dětství, kde byl podle svého přiznání týrán svým nasilnickým otcem. Podobně se pak otevřel i Alexandr Volkanovski, jež prakticky stejným prohlášením reagoval po knockoutu s Islamem Machačevem.