Bojový pel-mel: Garry doporučil Stricklandovi odbornou pomoc, Aspinall z čekání na Jonese už “zešedivěl”

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Garry doporučil Stricklandovi odbornou pomoc, Aspinall z čekání na Jonese už “zešedivěl”

MMAJunkie: Jdi se léčit, chlape, doporučuje Ian Machado Garry Seanovi Stricklandovi. Rivalita mezi Ianem Machadem Garrym a Seanem Stricklandem je jedním z driverů welterové váhy, na vážnější notě nicméně Ir svému konkurentovi doporučil, aby vyhledal ve spojitosti se svým dětstvím, kdy by Američan  týrán, vyhledat odbornou pomoc. Toto trauma vyeskalovalo v posledních týdnech, když se Strickland v rozhovoru s Theo Vonem podělil o detaily svého traumatu a uvedl, že jeho nadcházející soupeř v UFC297 Dricus Du Plessis zašel v trashtalku až příliš daleko, když hrál tuto notu. 

BJPenn: Nate Diaz versus Jorge Masvidal: 28. února?! Na konci roku 2019 se památně utkali v hlavním zápase UFC244. Masvidal slavně zvítězil. Nyní, o necelých pět let později, jsou oba podle všeho připraveni si to rozdat znovu. Tentokrát ale v boxerském ringu. Ač Jorge Masvidal ani Nate Diaz zatím zápas nepotvrdili,  podle bývalého šampiona Strikeforce Joshe Thomsona je už rozhodnuto i o termínu a v rozhovoru s "Big" Johnem McCarthym v podcastu Weight In bývalý uchazeč o titul v lehké váze uvedl, že zápas se údajně uskuteční 28. února. Ačkoli by se jednalo o významný boxerský zápas, vyloučil by se tím také potenciální návrat Jorgeho Masvidala a Natea Diaze na UFC 300. Oba muži jsou s dubnovou kartou, ale proti jiným soupeřům.

MMAWeekly: McGregor: Khabibovci sypou! The Notorious se pustil do rodiny Nurmagomedovových kvůli užívání steroidů a přestože se zakázanými substancemi je v poslední době spojován spíš on sám, v reakci právě na příspěvek Umara Nurmagomedova si Conor McGregor vzal na mušku rodinný klan, který kdysi ovládal bantamovéou váhu. A osočil je z užívání zakázaných látek. Podle McGregora byli čtyři členové Umarovy rodiny přistiženi při užívání steroidů v zápase. "Tvůj mladší bratr si práskl na steroidy," odpověděl McGregor na sociálních sítích Umarovi. "To už jsou čtyři z tvé rodiny, kteří byli přistiženi při užívání steroidů během zápasů."

MMAFighting: Zešedivím než dočkám v oktagonu Jonese! Tom Aspinall je podle všeho ochoten čekat na zápas s Jonem Jonesem “celou věčnost.” Zápas mezi oběma držiteli titulu UFC v těžké váze - Aspinall získal na UFC295 prozatímní pás, zatímco Jones je oficiálně uznáván jako nesporný šampion - je horkým tématem roku 2024 a Aspinall od svého vítězství nad Pavlovichem jede kampaň, která by mu do oktagonu přihrála buď Stipeho Miotice nebo Jona Jonese. Tito dva se měli přitom původně utkat na UFC295, ale Jones byl nucen odstoupit kvůli zranění prsního svalu. A nyní - naneštěstí pro Aspinalla - trvá Dana White na tom, že duel Jones - Miocic půjde na kartu hned, jakmile bude Jones dostatečně zdravý, aby mohl znovu bojovat. Což Aspinallovy ambice na souboj jedním z nich značně odsouvá.