Ngannou nebo Joshua? Experti se neshodnou, Hearn věří Britovi, Cormier tlačí Francouze

V první polovině roku se pravděpodobně neodehraje v boxerském ringu přítažlivější střet než ten v saúdskoarabském Rijádu. A do onoho 9. března se pravděpodobně nebude v boxerských kruzích mluvit o ničem jiném.    

Ngannou nebo Joshua? Experti se neshodnou, Hearn věří Britovi, Cormier tlačí Francouze

Podle názoru sázkových kanceláří bude Francis Ngannou i v druhém boxerském zápase své profesionální kariéry relativně velkým outsiderem, když bookmakeři mu podle úvodních kursů přiřkli zhruba třicetiprocentní šanci na to, že by mohl v Rijádu porazit Anthonyho Joshuu. I přes pozici outsidera se nicméně objevují hlasy, že Predátor uspěje. Myslí si to podle webu BJPenn třeba expert a bývalý dvojnásobný šampion UFC Daniel Cormier, který prohlásil, že Francouz svou práci rozhodně zvládne. 

Pro Ngannoua to přitom bude teprve druhá boxerská zkušenost v krátkém čase, když v říjnu loňského roku si - po odchodu od UFC a podpisu smlouvy s konkurenční PFL - odbojoval boxerský debut proti šampionovi v těžké váze Tysonovi Furymu a překvapivě vydržel celých deset kola. A zároveň též dokázal l Furyho poslat k zemi hned na začátku zápasu, přičemž Ngannou dodnes tvrdí, že zápas vyhrál a rozhodnutí bylo "loupeží".  Díky svému boxerskému debutu byl nicméně Ngannou ustaven jako číslo osm žebříčku těžké váhy WBC a proti Joshuovi bude tuto pozici obhajovat.

Nicméně najdou se i takoví, kteří se domnívají, že Ngannou nemá šanci. Třeba boxerský promotér Eddie Hearn podle svého prohlášení v The MMA Hour očekává, že Anthony Joshua Francise Ngannoua rozcupuje a knokautuje. "Samozřejmě jsem nadšený, bude to skvělý zápas," řekl Hearn včera v pořadu The MMA Hour. ”Na ten zápas se strašně těším. Už jste mě slyšeli říkat, že opravdu věřím, že ho AJ knokautuje. Ale vím, že Ngannou je velký, velký hromotluk, který umí pořádně udeřit, a myslím, že nemá strach, což ho dělá nebezpečným. Ale já prostě cítím, že AJ je na tom skvěle, a očekávám, že ho rozebere a knokautuje."