Bojový pel-mel: Pereira si myslí na Aspinalla a přibírá na váze, Belal letí trénovat za Khabibem

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Pereira si myslí na Aspinalla a přibírá na váze, Belal letí trénovat za Khabibem

LowKickMMa: Poatan nabírá váhu a pochlubil se 105 kilogramy. Brazilský šampion lehké a střední váhy Alex Pereira zřejmě myslí vážně svůj pokus o třetí titul a předvedl se “v nové váhové kategorii”, když na X zveřejnil fotku, na které má vážit solidních 105 kilogramů. Knokautér ze Sao Paula, který se během tří let dopracoval k titulu ve dvou divizích (lehké váze už titul mezitím ztratil) zvažuje - vedle obhajoby proti dalšímu bývalému držiteli zlata Jamahalu Hillovi - souboj s Tomem Aspinallem v nejtěžší váhové kategorii. A podle spekulací, které byly do jisté míry potvrzeny zveřejněnou fotografii by se tak dokonce mohlo stát na dubnovém UFC300.

MMAJunkie: Do Dagestánu! Belal Muhammad bude trénovat v netradiční destinaci. Americký bojovník Belal Muhammad zvolil netradiční destinaci pro připravu na nadcházející titulový zápas proti Leonu Edwardsovi a hodlá se připravovat v ruském Dagestánu. “Remember the Name” plánuje trénovat s Khabibem Nurmagomedovem a jeho týmem v exšampionově domovině. "Určitě mám v plánu jet do Dagestánu a trénovat s těmi kluky, jak jste říkal, abych získal nový pohled, abych získal jiné pocity," řekl Muhammad pro web MMAjunkie.com. "Tihle kluci vás nenechají si vzít žádný den volna nebo nějaké lehké kolo. To je pro mě vždycky perfektní. Když jsem s nimi trénoval naposledy, dosáhli jsme dominantního finiše a mám v plánu udělat to samé." 

BJPenn: Tarzan provokuje Čínu, Kung-fu Kid se ohradil. Americký bojovník Sean Strickland, který bude na konci ledna na UFC297 obhajovat svůj titul proti Dricusi Du Plessisovi zažehl daší kontroverzi, když na síti X napsal, že dva největší čínské vývozní artikly jsou plasty a COVID 19. A tyto poznámky se zjevně nelíbili bantamové váze UFC Song Yadongovi, který pochází právě z Číny. "Hele, šampione, vážím si tvých bojových schopností, ale měli bychom mluvit o faktech, ne o nepodložených stereotypech. Jako sportovci bychom se měli soustředit na to, co umíme nejlépe, a vyvarovat se nepodložených komentářů. Pojďme si jít příkladem, ano?" reagoval Kung-fu Kid chystající se na střet s Peterem Yanem na UFC299.

MMAMania: Karty se plní, Dana White oznámil dva velké zápasy v lehké váze. "Právě jsem se vrátil z dovolené. Mám pro vás dvě oznámení o zápasech. Zaprvé, hlavní zápas v Miami 9. března, UFC299, bude zápasem číslo tři v lehké váze Dustin Poirier proti dvanáctému Benoitovi Saint-Denisovi.” Těmito slovy oznámil na X Dana White jeden z taháku následujících UFC večerů s tím, že Charles Oliveira a Arman Tsarukyan jsou dalším střetem výročního včera UFC300 a vítěz toho zápasu dostane příležitost bojovat s Islamem Machačevem v momentu, kdy se tento vrátí po zranění. White zároveň přislíbil, že další balík zápasů zveřejní v úterý.