Další velký comeback? Návrat na scénu zvažuje Alex “The Mauler” Gustafsson

Osmnáct měsíců nazpět Švéd utrpěl devastující porážku s Nikitou Krylovem. Nyní podle všeho konečně přebolela.    

Další velký comeback? Návrat na scénu zvažuje Alex “The Mauler” Gustafsson

Bývalý trojnásobný vyzyvatel z boje o titul v lehké váze Alexander “The Mauler” Gustafsson zvažuje možnost, že by se výhledově vrátil do UFC. Po osmnáctiměsíční pauze, která začala po jeho překvapivé prohře knockoutem v úvodním kole proti Nikitovi Krylovovi v červenci 2022, svůj záměr vrátit se na největší pódium definitivně nepotvrdil, LowKickMMA nicméně zmiňuje, že Švéd si dveře k návratu do UFC nikdy definitivně nezabouchl a v jeho šestatřiceti letech rodák z Aborghy není rozhodně mimo bojovnický věk..

"Teď budu mnohem víc v tělocvičně a hodlám se trochu soustředit na sebe a svůj vlastní trénink a hlavně na to, abych se dostal zpátky do formy," prohlásil Alexander Gustafsson v rozhovoru pro FrontKick Online. "Na soutěžní část v tuto chvíli tolik nemyslím. Jestli to přijde, tak to přijde, takže čas ukáže." Švéd byl ve své době pravidelným uchazečem pro boj o titul, během svého působení v UFC dostal svou šanci třikrát, ani jednou nicméně tuto nedokázal využít. 

V roce 2013 se ucházel o zlato proti současnému šampiónovi těžké váhy Jonu Jonesovi v zápase, který byl následně vyhlášen Zápasem roku, Gustafsson nicméně Jonesovi nedokázal Jonese porazit a  prohrál knockoutem ve třetím kole. O dva roky později pak neuspěl proti tehdejšímu šampionovi ve dvou váhách Danielu Cormierovi v podobě prohry s rozděleným rozhodnutím, přičemž v odvetě na UFC232 pak Gustafssona ukončily tvrdé údery Jonese. Muž s celkovou bilancí v UFC 18-8, který je považován za jednoho z nejlepších bojovníků v historii UFC jež si nikdy nešáhli na titul, pak prohrál s Fabriciem Werdumem a Anthonym Smithem, aby tehdejší fázi jeho kariéry uzavřel výše zmíněný Nikita Krylov. Vrátí se nyní “The Mauler” vylepšit svou bilanci?