Miocic na Aspinalla: Po zápasu s Jonesem jsem na tebe připraven

Britský prozatímní šampion těžké váhy Tom Aspinall dlouhé týdny hláškoval na všechny strany, aby si zajistil další souboj o titul. Teď na jeho návrhy Stipe Miocic konečně zareagoval.      

Miocic na Aspinalla: Po zápasu s Jonesem jsem na tebe připraven

Důchod nebude, po Jonesovi se “vrhnu” na tebe. Stipe Miocic nehodlá po dlouho očekávané bitvě s Jonem Jonesem pověsit rukavice na hřebík a je otevřen  střetu s Tomem Aspinallem. Bývalý šampion UFC na konci minulého týdne zareagoval na sérii příspěvků současného prozatímního krále Toma Aspinalla na sociálních sítích a naznačil, že je ochoten se s Angličanem utkat v dalším zápase o sjednocení titulu. Tato konstelace má ovšem podmínku, že se Miocicovi podaří někdy v roce 2024 přemoci Jona Jonese v několikrát odloženém titulovém zápase. Jones se aktuálně stále zotavuje z natrženého prsního svalu, který odsunul jejich zápas původně plánovaný na UFC295.

Právě nedostatek titulových šancí, když Dana White a spol. stále trvá na titulovém střetu Jones - Miocic silně Aspinalla frustruje, když ten - poté co získal prozatímní korunu překvapivým knokautem Sergeje Pavloviče za devětašedesát sekund na UFC295 - silně věří, že by Jonesovi měla být koruna šampiona těžké váhy odebrána a on by měl dostat šanci se o ni utkat. A sjednotit eventuálně titul v této kategorii. UFC mu podle všeho nicméně stále nabízí jen netitulové zápasy. A Aspinal na sociálních sítích soptí. "Pokud jste prozatímním šampionem, váš další zápas by měl být zápasem o ten trvalý," je typ hlášek, kterými Aspinall zásobuje své sociální sítě.

A nyní se minimálně jedna polovina “přičiny” ozvala. A uklidnila Aspinalla, že za sebe neplánuje po zápase s Jonesem odchod do důchodu, jak se často spekuluje. "Nikdy jsem nezpůsobil odklad zápasu s Jonem," napsal Miocic v odpovědi Aspinallovi. "Tome, jakmile dosáhnu tohoto vítězství, promluvíme si o sjednocení pásu." Miocicův komentář tak naznačuje, že hasič z Ohia není připraven ukončit kariéru, pokud se věci vyvinou jeho směrem. Miocic přitom nebojoval od března 2021, kdy na UFC260 pustil titul ve prospěch Francise Ngannoua.