Dlouhé měsíce se krčil v koutě, teď ale lační po úspěchu. Bývalý UFC šampion je zpátky

Je to bojovník, který vystavil stopku legendárnímu Andersonovi Silvovi. Hovořilo se o něm, že má velký potenciál, který však od této osudné výhry nedokázal naplnit. Zvládne to na stará kolena napravit?

Dlouhé měsíce se krčil v koutě, teď ale lační po úspěchu. Bývalý UFC šampion je zpátky

Chris Weidman býval šampionem střední váhy UFC, kde jako první člověk dokázal utnout rekordní výherní sérii brazilského pavoučího krále Andersona Silvy. Tato sláva jej vystřelila až do samotného světla reflektorů, na nichž se však Chris příliš dlouho neudržel.

Co v prosinci roku 2015 americký bojovník narazil na Lukeho Rockholda, rázem jeho kariéra nabrala strmého pádu. Tři prohry formou KO/TKO jsou tomu důkazem a ani chvilková vzpruha dobře utaženou submisí nad Kelvinem Gastelumem tento úpadek nezastavila. Následně totiž přišly další tři prohry ze čtyř utkání.

Mnozí si mysleli, že to je konec Weidmana, jak jsme ho znali, ale opak byl pravdou. Někdejší šampion si dával velice potřebnou pauzu, aby mohl pilovat dovednosti a studovat konkurenty v divizi střední váhy. A nyní s drobným odstupem času přišel k jasnému závěru.

„Všechny je mohu porazit!“ zahlásil Weidman v pořadu The MMA Hour u známého novináře Ariela Helwaniho. „Ta pauza pro mě byla hodně důležitá, mohl jsem si totiž vytřídit myšlenky, dopilovat fyzičku a nastudovat soupeře. A to je věc, kterou jsem zvládl, věřím, naprosto dokonale,“ pronesl.

„Vždy jsem věděl, že to mám v sobě, abych se mohl měřit s těmi nejlepšími. Podstatná byla vždy správná příprava a tu teď mám. Jsem ve skvělé formě a hodlám si dokráčet pro pás šampiona. S ničím menším se nesmířím,“ dával najevo své cíle… Tak uvidíme, zdali je vážně naplní.