Demetrious Johnson: Odchod z UFC do ONE Championship bylo nejlepší rozhodnutí, které jsem kdy udělal

Sehrál Joe Rogan zásadní roli u ojedinělého tradu na linii Demetrious Johnson - Ben Askren mezi UFC a  ONE? Mighty Mouse to od slavného speakera napřímo neslyšel.    

Demetrious Johnson: Odchod z UFC do ONE Championship bylo nejlepší rozhodnutí, které jsem kdy udělal

Bylo to to nejlepší rozhodnutí, které jsem v životě udělal. Tak hodnotí Demetrious Johnson svůj pět let starý krok, kdy ukončil své působení v UFC a zamířil do ONE Championship. Jednalo se tehdy o relativně specifický pohyb na soupisce, když zasmluvněný Johnson byl vyměněn na základě dohody obou organizací za bývalého šampiona ONE Bena Askrena. Zatímco ve sportech jako baseball nebo basketball jsou tyto trady v podstatě na denním pořádku, v MMA se stále jedná o relativně exkluzivní záležitost. Ale Johnson si jeho podstoupení nemůže - především z finančního hlediska - vynachválit. 

"V UFC by mě nikdy jako muší váhu nenechali vydělat půl milionu dolarů," prozradil Johnson v podcastu JAXXON s Quintonem 'Rampage' Jacksonem. "Takže když jsem prohrál s Henrym Cejudem a mluvil jsem pak se svým manažerem, on mi říkal: 'Co chceš dělat, brácho?” vzpomínal následně Johnson, s tím, že se dohodli, že se zkusí vyvázat ze smlouvy kterou měl s UFC a bude se snažit o přestup do ONE.

V posledních letech se pak objevila spekulace, podle které svou roli v tradu měl mít i Joe Rogan, který měl tehdy Danu Whitea pobídnout, aby tento historický obchod  dokončil a dotáhl do konce. "Když jsem ale mluvil s Joem Roganem tak ten říkal, že se tím nemá nic společného, takže člověk nikdy neví. Ale taky jsem slyšel, že to byl právě Joe Rogan kdo přesvědčil Danu Whitea, aby to udělal,” přiznal Mighty Mouse. Johnson následně při svém debutu v šampionátu ONE Championship v roce 2019 zaznamenal tři vítězství v řadě a získal titul mistra světa v muší váze ONE Grand Prix. O necelé tři roky později se stal mistrem světa ONE v muší váze, když v zápase ONE on Prime Video 1 porazil Adriana Moraese knokautem ve čtvrtém kole. Johnson je v současné době úřadujícím králem muší váhy, ale po téměř dvou desetiletích dominance v bojových sportech "Mighty Mouse" se má v posledních týdnech rozhodovat, zda se vrátí do oktagon nebo zda ukončí kariéru.

Nejčtenější z tématu