Ngannou pokračuje v boxu, v březnu se střetne s Joshuou

Exšampion UFC v těžké váze flirtuje vedle boxu i s PFL. Po překvapivě vyrovnaném boji s Tysonem Furym nicméně dává aktuálně přednost lukrativnějšímu boxerskému ringu.     

Ngannou pokračuje v boxu, v březnu se střetne s Joshuou

Francis Ngannou se vrátí do boxerského ringu a 9. března se v saúdskoarabském Rijádu utká s Anthonym Joshuou. O superzápase v těžké váze podle MMAManie jako první informoval Ariel Helwani, dohodu zástupců obou stran potvrdily další zpravodajské agentury. Souboj Ngannou vs. Joshua se bude bojovat na deset kol a měl by být potvrzením přerodu Francouze s kamerunskými kořeny ve špičce konkurenceschopnou těžkou váhu. Pozici, kterou si po příchodu z UFC vybojoval v loňském roce svým překvapivě dobrým výkonem v říjnovém boxerském debutu proti Tysonu Furymu.

Ngannou, který se s UFC rozloučil na začátku roku 2023, tak pro nejbližší střet dal přednost boxu před naplněním smlouvy, kterou má podepsanou s PFL. Zápas proti Furymu Ngannouovi vyšel více než dobře, Furymu jež je považován za nejlepšího boxera těžké váhy na světě dokázal konkurovat a ve třetím kole jej dokonce dokázal poslat na podlahu ringu. Jakkoliv nakonec Fury odešel s vítězstvím na základě rozhodnutí rozhodčích (které řada expertů i laiků zpochybňovala a stále ještě zpochybňuje), "Predátor" svým výkonem rozhodně pozitivně šokoval svět bojových sportů.

Na základě tohoto úspěšného boxerského boje řada zasvěcených doufala, že se Fury s Ngannouem utkají v odvetě, ale plány se podle všeho změnily. A před Ngannouem stojí další výzva. I přes předchozí prohry s Oleksandrem Usykem je Joshua totiž stále jednou z největších hvězd současného boxu a podle odborníku by měl být pro Ngannoua větší fyzickou výzvou než Fury. Ngannou a Joshua se poprvé střetnou tváří v tvář koncem tohoto měsíce, kdy se oba zápasníci sejdou na exkluzivní tiskové konferenci v anglickém Londýně. Jak dopadne jejich březnový střet?