Dana White o fackované: Budujeme tady nový sport

PowerSlap je v USA všeobecně považována za kontroverzní zábavu. Na konci loňského roku nicméně organizaci jako “sportovní” schválilo několik unijních států včetně Kalifornie a roste i zájem diváku.     

Dana White o fackované: Budujeme tady nový sport

Zahajujeme novou revoluci, myslí si Dana White ohledně PowerSlapu a chválí si progres, který organizace PowerSlap udělala za posledních dvanáct měsíců. “Sport” ve kterém se dva bojovníci bez možnosti obrany fackují, než jeden z nich není schopen dál pokračovat v boji se z “garáží” postupně přesouvá výše, v loňském roce získal v několik státech povolení k pořádání soutěží a Dana White a spol. plánují další expanzi po Spojených státech. A pochvalují si, kterak značka PowerSlap začíná nabírat trakci. Ze strany zápasníků, diváků i médií.  

"Budujeme další nový bojový sport, jako jsme to udělali s UFC," prohlásil v rozhovoru pro Sports Illustrated Dana White. "Je to teprve první rok. Rychlost růstu a množství tahounů v byznysu je pozoruhodné." A White i zpochybnil široce rozšířenou tezi, že je to jenom o knockoutech když poukázal na dva klipy, které přitáhly miliony diváků, včetně facky s Eviahnem Scottem. "Lidé říkají, že Slap je jen o knockoutech, ale dvě z nejpopulárnějších videí knockouty nejsou," řekl Dana White pro SI. "Tento sport je prostě teď hot. Je to aktuálně nejrychleji rostoucí sport na světě."

White, který je frontmanem UFC od roku 2001, tvrdí že postupný růst sportu je pro jeho kariéru v tomto bodě velmi uspokojující a že jej celý projekt velmi naplňuje a chválí si i byznysové nastavení. “Máme malou, úzkou skupinu majitelů bez externích investorů. Má to vysokou marži a zajímavý tok hotovosti. A tenhle sport je teprve na začátku a vyráží do světa." Dana White přirovnal jeho vzestup k počátkům UFC, kdy bylo těžší získat povolení jednotlivých amerických států. "Připomíná mi to dobu, kdy jsme s UFC v roce 2001 začínali. Ale rozdíl je v tom, že o 23 let později jsem mnohem chytřejší. Proto jsme tam, kde jsme, když vstupujeme do roku 2024," uzavřel White.