Nemají tam žádný velký zápas, myslí si o UFC300 Helwani

Dana White promuje výroční UFC300 jako večer, kdy se fandům MMA ze zápasů na kartě “srolují ponožky.” Zatím zveřejněné zápasy nicméně podle některých tomuto plánu nenasvědčují.

Nemají tam žádný velký zápas, myslí si o UFC300 Helwani

Jeden z nejvlivnějších influencerů okolo UFC se domnívá, že očekávanému UFC300 může chybět třešnička na dortu. Opravdu velký mainstreamový zápas, který by přitáhl zájem i “vlažných” fanoušků nebo úplných laiků. O akci, která je naplánovaná na 13. dubna do Las Vegas sice šéf UFC Dana White v prosinci veřejně prohlásil, že kartu postaví tak, aby fanoušci byli ohromeni od prvního předzápasu, experti nicméně tvrdí, že i podle jmen která jsou k dispozici výročnímu večeru chybí supermatch hodný kulatému výročí.

Zatím je známo, že se Jiří Procházka utká s Aleksandrem Rakičem. Aljamain Sterling bude debutovat v pérové váze proti Calvinu Kattarovi a fenomén střední váhy Bo Nickal bude bojovat proti Codymu Brundagovi. Ve speciálním vydání svého pořadu The MMA Hour nicméně Ariel Helwani zpochybnil rozhodnutí UFC posunout zápas McGregor vs. Chandler dva měsíce po své největší show roku 2024. “Už dlouho říkám, že nemám pocit, že chtějí Conora na UFC300, protože mají pocit, že budou sledování jen kvůli tomu výročí," prohlásil Helwani s tím, že si myslí, že je chyba, že UFC skládá dohromady jen zápasy “druhého řádu” a oproti předchozím třem večerů v 2024 nezařadí skutečný trhák.

Podle Helwaniho navíc chybí i jména superhvězd, kterými by White mohl kartu zachránit. "Ptal jsem se na Izzyho, ale myslím, že tam nebude," prohlásil  Helwani o možnosti comebacku Israela Adesanyi o kterém se mluvilo v souvislosti s rematchem proti Alexu Pereirovi. “Masvidal šel na veřejnost a oznámil, že se vrací z penze nicméně na té kartě není a nemyslím, že směřuje na UFC300. Mluvilo se o Nateu Diazovi, ale ani Diaz na té kartě není a jJeho budoucí plány UFC podle všeho nezahrnují. Rozhodně ne UFC300," dokončil myšlenku Helwani. Tak koho tedy White vytáhne z klobouku?