Bojový pel-mel: McGregor byl varován před nebezpečím změny váhové kategorie, Chimaev si stěžuje na svůj zdravotní stav

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.  

Bojový pel-mel: McGregor byl varován před nebezpečím změny váhové kategorie, Chimaev si stěžuje na svůj zdravotní stav

LowKickMMA: Varování pro Notoriouse: Dojít na 185 liber nebude jen tak! Conor McGregor byl varován Michaelem Bispingem, že zápas se Michaelem Chandlerem pro něj bude z váhového hlediska problematický. McGregor, bývalý šampion UFC lehké a pérové váhy potvrdil svůj návrat do oktagonu po tříleté pauze a prozradil plány směřující k návratu plánovaném na 29. června, který by měl být jeho debutem ve střední váze. A bývalý šampion této kategorie jej varuje, že to nebude tak snadné.  "Conor bojoval ve 145, pak přešel na 155. 185 není jeho optimální váhová kategorie," prohlásil Bisping na svém kanálu na YouTube. "Připouštím, že v Michaelu Chandlerovi bojuje s další lehkou váhou. Problém je však v tom, že, jak říkám, není to vaše optimální váhová kategorie,bude to pro něj větší problém než si myslí,” konstatoval Bisping.

BJPenn: Cris Cyborg: Kayla náš zápas odmítla! Šampionka Bellatoru v ženské pérové váze Cris Cyborg údajně nebude bojovat s Kaylou Harrison v rámci PFL, když přes dlouhodobé diskuze obou bojovnic o vzájemném střetu se tento ani tentokrát neuskuteční. Jakkoliv byl zápas Cyborg - Harrison údajně velmi vysoko na seznamu priorit Dona Daviese, který na základech organizace vzniklé spojením Bellatoru a PFL plánuje několik mega zápasů. Šampionka Bellatoru v ženské pérové váze totiž ve středu na sociální síti X uvedla, že přes její souhlas Kayla Harrison tento zápas odmítla. O důvodech rozhodnutí se nic neví.

MMAFighting: Knockout roku v ringu, knockout na čtyři roky mimo ring. Hvězda KSW Krzysztof Glowacki si dá dlouhou pauzu od MMA, když od britského antidopingového úřadu vyfasoval čtyřletý distanc poté, co byl pozitivně testován na anabolické steroidy. Bojovník KSW a bývalý boxerský šampion WBO v křížové váze má po dobu suspendace zákaz účastnit se jakýchkoli sportovních soutěží. Stalo se tak nedlouho poté, co sedmatřicetietý Glowacki, získal za svůj debut na KSW cenu za knockout roku, když zázračně sestřelil Patrika Tolkaczewskeho  ze spodní pozice poté. A tento úder byl následně vyhlášen knokautem roku KSW.

MiddleEasy: Není to dobré, připouští Chimaev. Zatím neporažená hvězda UFC Khamzat Chimaev nasdílel znepokojivé aktualizace o svém zdravotním stavu a podle všeho to nevypadá na jeho brzký návrat do boje. Necelé tři měsíce po největším vítězství své kariéry, kdy na UFC294 v Abú Dhabí porazil Kamaru Usmana  “Borz” stále řeší zranění ruky, které se podle všeho vůbec nelepší. "Byl jsem hodně nemocný, měl jsem zraněnou ruku, takže jsem se nemohl hned vrátit.  Snad budu moci brzy zpátky do tréninku, dá li Bůh," napsal Chimaev v mezitím smazaném příspěvku na sociální sítě.