Dejte mi Masvidala a vrátím se z důchodu, slibuje Askren

Na kontě má nejrychlejší knockoutovou prohru v historii UFC, když byl ukončen během pěti sekund. I přesto nebo možná právě proto chce Askren do ringu s Masvidalem znovu.  

Dejte mi Masvidala a vrátím se z důchodu, slibuje Askren

Jsem ochoten se vrátit do ringu, ale chci zápasit s Jorgem Masvidalem. Tenhle vzkaz poslal UFC a Danovi Whiteovi Ben Askren, který je oficiálně v bojovnickém důchodu od roku 2021, kdy se naposledy (a neúspěšně) postavil Jakeu Paulovi v boxerském ringu. Askren nicméně tvrdí, že se stále udržuje, a že kdyby přišla nabídka právě na Masvidala, se kterým má z minulosti neuzavřené účty, zřejmě by nedokázal říci ne. 

"Kdyby mi (generální ředitel UFC) Dana (White) zavolal a řekl: 'Jorge Masvidal, UFC 300,  bude mi to úplně jedno, že jsem v důchodu," řekl Askren ve středečním díle podcastu "Funky and the Champ". "Budu s ním bojovat. Je mi to jedno." Masvidal sám odešel z MMA loni v dubnu po čtvrté prohře v řadě. "Gamebred" však v říjnu uvedl, že se v roce 2024 plánuje utkat v boxerském zápase, a nedávno v pondělí na Twitteru jednoslovně naznačil, že je "unretired". Askren zároveň uvedl, že by s Masvidalem zápasil pouze podle pravidel MMA. "V boxu nestojím za nic," připustil.

Devětatřicetiletý bojovník zároveň připustil, že odveta s Masvidalem, kterému je rovněž 39 let, je "nepravděpodobná." A prohlásil taktéž, že na ni nebude tlačit. Podle Askrena se Masvidal vrátí k boxu, v oktagonu respektive UFC jej nicméně už podle názoru Funkyho neuvidíme. Myšlenky samotného Masvidala též podle dosavadních prohlášení směřují především k boxu respektive jeho odnoži v podobě boxu bez rukavic. A zřejmě vyjednává s BKFC.