Bojový pel-mel: Pimblett opět tloustne, Brunson si chválí výdělky v PFL

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.  

Bojový pel-mel: Pimblett opět tloustne, Brunson si chválí výdělky v PFL

BJPenn: Fanoušci jsou šokováni, jak Paddy Pimblett přes svátky přibral! V UFC bojuje v lehké váze, o Vánocích se nicméně na tyto kategorie u Angličana zjevně nehraje. O Pimblettovi dlouhodobě ví, že mu není cizí masivní přibírání na váze mimo zápasový trénink, když si podle vlastních slov po týdnech dřiny rád užívá jídla a dovolené, před vítězným zápasem s Fergusonem na UFC296 nicméně Brit prohlašoval, že s velkými přírůstky váhy mezi zápasy skončil. Povánoční fotografie na jeho sociálních sítích nicméně naznačuje, že tohle předsevzetí mu nevydrželo dlouho a komplikuje tak práci Danu Whiteovi.  Je to těžké i pro nás, když chceme dát dohromady zápas, jeho tam můžeme dát nejdřív za měsíc, měsíc a půl," okomentoval Pimblettovy problémy s váhou Dana White s tím, že tyhle výkyvy navíc ohrožují zdraví britského bojovníka a zkracují mu kariéru.

MMAJunkie: Je příliš dobrý, neprospívá mu to, myslí si Chiesa o Edwardsovi. Colbyho Covingtona na UFC296 Leon Edwards jednomyslným rozhodnutím porazil, podle řady diváků to bylo především proto, že Covington po téměř dvouleté pauze vypadal “zrezivěle.” Podle zkušeného amerického bojovníka Michaela Chiesy ale jde o špatný dojem, když  Edwardsův konzervativní výkon mohl být způsoben tím, že měl zápas s Covingtonem pevně pod kontrolou. "Myslím, že Leon je podceňovaný, co se týče dovedností. Lidé, kteří jsou nejzkušenější, do toho jdou nejméně. Když má člověk možná nedostatky ve svých dovednostech, je náchylnější k tomu, aby se vystavil nebezpečí. Aby dosáhl finiše,” vysvětloval svou interpretaci zápasu Chiesa s tím, že Edwards vlastne nic moc předvádět nemusel, protože měl zápas naprosto pod kontrolou.

BJPenn: Gamebred oznámil svůj návrat, příprava jeho zápasu s Diazem je v běhu, myslí si Jake Paul. V dubnu Jorge Masvidal utrpěl na UFC 287 jednomyslnou prohru s Gilbertem Burnsem. A následně ukončil kariéru. Nyní se podle všeho vrací a a Jake Paul předpokládá, že se v boxerském ringu Masvidal brzy střetne se svým bývalým kolegou, veteránem UFC Natem Diazem. 'Problémové dítě' reagovalo na oznámení Jorgeho Masvidala o odchodu do důchodu na X. Jake Paul sice svůj komentář, kterým odpověděl 'Gamebredovi', rychle smazal, ale tvrdil, že bývalý vyzyvatel titulu UFC bude příště boxovat s Natem Diazem. Jak přesně se youtuber, který se stal boxerem, k této informaci dostal, je do značné míry nejasné. Stojí za zmínku, že Jorge Masvidal ani Nate Diaz na komentáře YouTubera prozatím nereagovali.

MMAMania: MMAMania: Finančně mnohem lepší, chválí si debut v PFL Brunson. Zřejmě poslední kapitolu své kariéry zahájil správnou nohou, když se bývalý vytrvalý uchazeč o titul ve střední váze UFC Derek Brunson loni rozloučil s Danou Whitem a podepsal smlouvu s PFL kde úspěšně debutoval proti dvojnásobnému šampionovi PFL ve welterové váze Rayi Cooperovi III. A nebylo to úspěšné jen ze sportovní perspektivy. "Určitě je to moje největší výplata v životě," řekl Brunson magazínu MMA Fighting. "Je to docela dobré. Je to mnohem víc než v UFC, to bych řekl."