Proč promotéři stále 'odrbávají' zápasníky? Ngannou nabídl vysvětlení

Při svém debutu v ringu sice s Tysonem Furym (kontroverzně) prohrál. Z finanční perspektivy je ale bývalý šampion těžké váhy UFC vítěz.  

Proč promotéři stále 'odrbávají' zápasníky? Ngannou nabídl vysvětlení

Odešel od největší MMA organizace a odmítl nabídku, která by z něj udělala nejlépe placenou těžkou váhu v historii UFC.  Soupeři i fanoušci jej následně rychle odepsali, že "hodil flintu do žita", protože si jednoduše řekl o příliš mnoho.  Nakonec se ale podle všeho může smát Francis Ngannou, který se po sérii překvapivých kroků vyhoupl mezi nejlépe vydělávající hvězdy bojových sportů současnosti a po impresivním debutu v boxu má podle všeho otevřené dveře k dalším milionovým soubojům. A Francouz s kamerunskými kořeny nyní nabídl pohled na to, co podle něj dělají jeho bývalí konkurenti z finančního hlediska špatně.

"Slyšel jsem hodně kontroverzních názorů na svá kariérní rozhodnutí, většina těch názorů se týkala mých letošních rozhodnutí, mojí kariéry," prohlásil Ngannou ve videu zveřejněném na svém YouTube kanálu, který citoval web MiddleEasy.  "Jednali jsme s řadou organizací, které měly zájem, jiné se zase snažily jen zorientovat v situaci a eventuálně získat nějakou reklamu. Je to součást tohoto byznysu a je to něco, co jsem se letos naučil, jak může být tento byznys nepříjemný. Máte lidi, kteří předstírají, že jsou něčím, čím nejsou, ale je to dobrá součást procesu učení. Stát se bojovníkem a pak se dostat do této situace je něco, na co nejste připraveni. Většina bojovníků to nikdy nepochopí, a to je z velké části důvod, proč jsou bojovníci stále v háji," míní Ngannou.

Ngannou se nicméně nakonec v situaci dokázal zorientovat a čtyři měsíce po konci v  UFC podepsal s PFL smlouvu, která se zapsala do historie. Podle insiderů takovou, která jemu i jeho budoucím soupeřům uvnitř Smart Cage přinese možnost sáhnout si na velké peníze. I díky možnosti vyjednávat s dalšími organizacemi mimo MMA. A o to podle všeho šlo Ngannouovi především.  "Mám štěstí, že jsem se dostal do situace, kdy jsem se to musel naučit, a pak přišla PFL se skvělou nabídkou, skvělou smlouvou a velkou příležitostí, kterou jsem nemohl odmítnout," dokončil svou myšlenku Ngannou.