Cormier k UFC: Du Plessise s Adesanyou musíte poslat proti sobě

Novozélanďan s Jihoafričanem neměli v minulosti k vzájemnému souboji daleko, nakonec jej zmařil Sean Strickland.    

Cormier k UFC: Du Plessise s Adesanyou musíte poslat proti sobě

Rád bych viděl jak si vyřizují vzájemnou zášť. Tak lakonicky popsal Daniel Cormier důvod, proč by rád viděl v oktagonu střet mezi Dricusem Du Plessisem a Israelem Adesanyiou. Tito dva bojovníci totiž mají mezi sebou dlouhodobě nevyřízené účty, jejich vzájemný souboj byl nicméně “zrušen” v momentu, kdy na UFC293 Sean Strickland dokázal zbavit Adesanyu pásu šampiona střední váhy a místo něj se kvalifikovat k lednovému střetu s Du Plessisem, který bude hlavním zápasem UFC297. Cormier nicméně i tak lobuje, aby se střet Du Plessis - Adesanya uskutečnil za každých okolností.

"Ten souboj by byl prostě šílený," uvedl Cormier na svém kanálu na YouTube v rámci lobbingu za tento střet. "Jakkoliv se podíváte na zápas Stricklanda s Du Plessisem na UFC 297, tak ten zápas je mezi Du Plessisem a Adesanyou je stále platný, nebo ne? Pokud Du Plessis vyhraje, pak je to pro Adesanyu jednoznačně zápas o titul. Pokud by Du Plessis prohrál, ten střet s Adesanyou je prostě relevantní. Jenom to zorganizujte,” citoval MMAJunkie Cormierovu výzvu Danovi Whiteovi a spol.

Adesanya přitom poté, co loni v září prohrál se Stricklandem, oznámil, že si bere časově nelimitované volno. O pár měsíců později nicméně už naznačoval, že se s ním fanoušci mohou brzy setkat. "Věřím, že právě Du Plessis je tím, kdo bude Adesanyu schopný motivovat," prohlásil  Cormier  s tím, že podle jeho názoru se Adesanya nezdál být motivovaný pro Stricklanda, když si nemyslel, že by Strickland pro něj mohl být relevantní soupeř. Takže vytáhne v letošním roce Du Plessis Adesanyu z pauzy?