Soupeř pro Aspinalla se konečně rýsuje? Angličan by mohl jít na vítěze střetu Blaydes - Almeida

Tom Aspinall od listopadového vítězství nad Pavlovichem ještě neopustil mediální prostor a nepřestal “prosit” o další zápas.    

Soupeř pro Aspinalla se konečně rýsuje? Angličan by mohl jít na vítěze střetu Blaydes - Almeida

Zkoušel to na kdekoho, nejčastěji žádal do ringu někoho z dvojice Jon Jones - Stipe Miotic, tito dva nicméně mají naplánovaný vzájemný titulový zápas (až budou oba zdraví. A tak se Tom Aspinall podle MMAJunkiee zabývá myšlenkou, že by v roce 2024 obhajoval svůj prozatímní titul v těžké váze UFC proti vítězi střetu mezi Curtisem Blaydesem a Jailtonem Almeidou, který je naplánovaný na UFC299, které se odehraje 9. března v Miami. 

Aspinall prozatimní pás získal za překvapivý devětašedesátisekundový knock out Sergeje Pavloviche na UFC295 v New Yorku, ale ani tento triumf mu v očích Dany Whitea a spol. nezajistil další titulový zápas proti obhajujícímu šampionovi. Ten si UFC stále schovává pro Stipeho Miocice, který má vyzvat současného držitele titulu Jona Jonese, jakmile bude "Bones" schopen se po zranění vrátit do ringu. Vítěz by pak byl logickým soupeřem Aspinalla, panuje nicméně obava, že by po zápas též mohl být UFC derniérou pro oba. Jak pro Jonese, tak Miocice.

Aspinall je tímto vývojem podle MMAJunkie frustrován a dal jasně najevo, že nemá zájem dlouho čekat na další zápas. A tak to podle všeho směřuje ke střetu s Blaydesem nebo Almeidou. S prvním jmenovaným má Aspinall přitom nevyřešené účty, když se duo utkalo na UFC Fight Night 208 v červenci 2022, přičemž hlavní zápas skončil po patnácti sekundách poté, co Aspinall upadl se zraněním kolena, které si nakonec vyžádalo operaci a vyřadilo ho na rok ze soutěže. Blaydes by tak mohl být zajímavým soupeřem, ale nejdřív se bude muset dostat přes Almeidu, který loni dokázal setnout Derricka Lewise, Jairzinha Rozenstruika a Šamila Abdurachimova.