UFC300 to nebude. The Notorious se do oktagonu vrátí v červnu v Las Vegas

Jedna spekulace na termín návratu Conora McGregora nevyšla, Ir ozdobou výročního dubnového večera nebude, soupeře v podobě Michaela Chandlera ale zvěsti trefily.     

UFC300 to nebude. The Notorious se do oktagonu vrátí v červnu v Las Vegas

Irská legenda MMA Conor McGregor oznámil termín svého dlouho diskutovaného návratu a na sociálních sítích zveřejnil, že se do kolotoče UFC vrátí 29. června v Las Vegas v souboji proti Michaelu Chandlerovi. Bývalý šampion UFC v pérové a lehké váze McGregor tak - pokud se nic nestane - uzavře téměř tříletou pauzu, když nebojoval od července 2021, kdy si zlomil nohu v zápase s Dustinem Poirierem. Ve videu na sociálních sítích 35letý McGregor uvedl, že to bude "největší comeback všech dob" a zároveň uvedl, že zápas se odehraje ve střední váze, v níž on ani Chandler dosud nebojovali.

"Dámy a pánové, šťastný nový rok vám všem. Rád bych oznámil datum svého návratu," citovala oznámení McGregora ze sociálních sítí britská televizní stanice BBC. "The Notorious. Conor McGregor. Největší comeback všech dob se uskuteční 29. června v Las Vegas na International Fight Week. Soupeřem bude Michael Chandler. Váha do 185 liber." Jeho soupeř reagoval pro média slovy:  "Vždycky jsem říkal, že tě chci v tvé největší, nejhorší a nejlepší formě. Kategorie do 185 liber mi bude vyhovovat."

O možnosti návratu jednoho z největších fighterů všech dob se v UFC dlouhodobě diskutovalo, spekulace pak zesílili když McGregor loni přijal nabídku na účast v roli kouče v reality show The Ultimate Fighter, kde se nakonec obvykle trenéři střetnou mezi sebou, což jej směrovalo právě proti Chandlerovi, který trénoval druhý tým. Nakonec se zápas uskuteční až v červnu, když Ir řešil potíže s návratem do antidopingového programu agentury USADA. Nyní - se zveřejněným termínem - podle všeho však jeho comebacku už zjevně nic nebrání.