Bude to zábava, soudí Novotný před očekávanou novinkou v rámci dnešního galavečera

Už dnes vypukne v O2 aréně galavečer OKTAGONU s pořadovým číslem 51. A bojovníci, fanoušci v hledišti i diváci v televizi se dočkají parádní novinky - otevřeného bodování rozhodčích. 

Bude to zábava, soudí Novotný před očekávanou novinkou v rámci dnešního galavečera

Už za pár hodin vypukne v O2 aréně OKTAGON s pořadovým číslem 51. Patrik Kincl jako momentálně nejlepší zápasník této organizace u toho nebude, rozhodně ale bude na co se dívat.

V akci bude Karlos Terminátor Vémola, o dočasný pás bude bojovat Vlasto Čepo a vyvrcholí také Tipsport Gamechanger, kde si to o 300 tisíc eur rozdají Řek Andreas Michailidis a Srb Bojan Veličkovič.

Na závěr roku si ale pro nás OKTAGON připravil ještě jednu novinku - vůbec poprvé se dočkáme otevřeného bodování rozhodčích. "Diváci v každém kole uvidí bodování, tedy grafiku, která jim ukáže, jak to zatím vypadá. Uvidí, kdo dané kolo vyhrál. Jen po třetím kole tak nenastane," uvedl v rozhovoru pro sport.cz spoluzakladatel organizace Ondřej Novotný.

Grafické znázornění aktuálního stavu ale neuvidí jen diváci v televizi, dočkají se i přítomní fanoušci v největší české aréně a také samotní bojovníci. "Diváci to uvidí také přímo na prstenci v hale. Bude to zábava, druh určité show. A také to, že rozhodně přijdou reakce, ať už souhlasné, či nesouhlasné," pokračoval Novotný.

"Pokud to bude po dvou kolech 1:1, zápasníci budou bojovat jinak, než kdyby to bylo třeba 2:0," domnívá se Novotný. "V půlce přestávky už bychom měli znát, jak rozhodčí dané kolo ohodnotil," dodal druhý spoluzakladatel OKTAGONU Pavol Neruda.

Novotný ovšem závěrem dodal, že se bude jednat o neoficiální výsledky, neboť může nastat chyba. "Může se někdo překliknout. Samozřejmě se budeme snažit, ale děláme to poprvé a jednoduché to nebude," dodal s tím, že by se otevřené bodování mělo stát pravidelným prvkem pro turnaje OKTAGONU.