Program na rok 2024 se už rýsuje. Dana White oznámil tři titulové boje!

Mašina UFC nezastavuje. A její šéf už spřádá scénáře, kterak bojechtivým fandům pravidelně nadávkovat špičkové titulové bitvy.  

Program na rok 2024 se už rýsuje. Dana White oznámil tři titulové boje!

V lednu obhajoba Stricklanda proti Du Plessisovi, v únoru Volkanovski versus Topuria a kvartál zakončí duel  O'Malley - Vera. To je dle zprávy MMA Junkie plán UFC na první kvartál příštího roku. Zveřejnil ho na sociálních sítích ve formě videa šéf organizace Dana White, když oznámil tři titulové zápasy, které budou na úvod nového roku headlinery tří akcí. Oficiální termín zápasu Strickland vs. Du Plessis je podle ESPN stanoven na 20. ledna na UFC 297 v Torontu, termíny dalších dvou zápasů zatím nebyly specifikovány.

Podle MMAJunkie, který danou zprávu přinesl jsou všechny tři souboje “svým způsobem” provizorní. Třeba Jihoafričan Du Plessis dostává šanci získat titul ve střední váze na základě zranění Čimajeva proti Usmanovi na UFC 294, když už před bojem White specifikoval, že vítěz dostane Stricklanda. Naopak Du Plessis byl už dříve připraven vyzvat tehdejšího šampiona střední váhy Adesanyu poté, ale kvůli zranění UFC 293 a právě místo něj dostal šanci na titulový boj Strickland, který si od Adesanyi vzal titul.

Volkanovski se zase do pérové váhy vrací po druhém neúspěšném pokusu o získání titulu v lehké váze, když minulý měsíc opět prohrál s Islamem Machačevem. Volkanovski přijal odvetu s Machačevem po necelých dvou týdnech a na UFC 294 byl knokautován kopem do hlavy v prvním kole. Jeho jediné dvě prohry v UFC jsou s Machačevem v lehké váze. Volkanovski bude usilovat o šestou obhajobu svého pásu v pérové váze v řadě, když se utká s neporaženým Topuriou, který v červnu jednomyslným rozhodnutím sundal Emmetta. A konečně O'Malley vs. Vera je odvetou tři roky starého vzájemného zápasu, který "Chito" vyhrál v prvním kole technickým KO. Přičemž se jedná o jedinou prohru O'Malleyho kariéry, kterou vždy zpochybňoval zraněním.