Bojový pel-mel: Cupcake nemá zájem o souboj s Holm, Tyson podle Atlase nepatří k velikánům boxu

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Cupcake nemá zájem o souboj s Holm, Tyson podle Atlase nepatří k velikánům boxu

MMAJunkie: Souboj Holm - Tate se odkládá, ze strany Cupcake není zájem, tvrdí manažer Preacher's Daughter. Jakkoliv situace je opakování souboje nakloněné, nevypadá to podle informací Lennyho Fresqueze, dlouholetého manažera Holly Holm, že k souboji jeho klientky s Mieshou Tate v brzké době dojde. Holm se podle Fresqueze chce vrátit na UFC300 a už třikrát měla hodit nabídku směrem k Tate, ta nicméně měla třikrát odmítnout.  Třikrát odmítla bojovat s Mieshou Tate, tvrdí manažer 'kazatelovy dcery'. "S Holly nechce mít nic společného. Zápas odmítla už třikrát. Hledáme někoho tvrdšího," prohlásil Fresquez.

MMAFighting: Eddie Alvarez po prohře s Mikem Perrym: Měl jsem být větší! Necelý měsíc po prohře v hlavním zápase BKFC 56, kdy se zlomenou očnicí jej jeho tým stáhl ze zápasu Eddie Alvarez přemýšlí, co měl proti Mikeu Perrymu udělat jinak. A jak jej po zápase pochválil za odolnost a prohlásil, že jej překvapilo, jak dobře "Platinum" odolával jeho úderům, s několikatýdenním odstupem si “King of Underground” myslí, že se měl spokojit s nižší váhou. A být rychlejší. "V samotném zápase jsem dostal velkou ránu. Ale líbilo se mi, jak jsem bojoval. Chtěl jsem ho vyřadit. Chtěl jsem dávat rány, nechtěl jsem před ním utíkat. Chtěl jsem se s ním mlátit a trefovat se mezi ně a nakonec ho knokautovat. O to jsme se snažili. Tímto způsobem jsme riskovali a mně to vyhovovalo. A málem se mi to povedlo,” hodnotí Alvarez zápas z odstupu.

Middle Easy: Dana White byl na hraně, UFC jej chtěla před sedmi lety vyměnit, prozrazuje leaknutý email. Dana White je v současnosti považovaný za symbol UFC a vlastně celého MMA, vlivnějšího člověka asi v odvětví nenajdete. Je nepopiratelně nedílnou součástí růstu organizace, který nakonec vedl k odkoupení UFC společnosti Endeavor před sedmi lety za čtyři miliardy dolarů. Tato transakce se nicméně tehdy mohla stát pro Whitea konečnou, když aktuálně uniklé emaily ze strany nakupujících naznačují, že manažeři Endeavoru (tehdy WME) zvažovali, jak jej odvolat z funkce. "Je třeba vypracovat plán na udržení, přechod a nakonec i na nahrazení Dany," napsal tehdy Brent Richard, šéf tehdejšího WME, když mezi jeho obavy patřily žaloby na organizaci ze strany bojovníků kvůli monopolním praktikám UFC a taktéž kauzy okolo trvalých poškození mozku. Dana White tehdy nicméně pokus ustál. A zbytek už je minulost.

MMAJunkie: Teddy Atlas si nemyslí, že Mike Tyson patří mezi GOATs. "Nevím, jestli byl někdy velikán," hlásí jeden z nejúznávanějších boxerských koučů Ameriky Teddy Atlas na adresu Mikea Tysona, který byl ve své době díky výjimečnému mixu síly a rychlosti považován za jednoho z nejobávanějších mužů planety. "Vím, že byl senzační. Vím, že byl nejlepší kombinací možná rychlosti a síly vůbec. Vím, že byl jedním z nejlepších ranařů z obou stran. Byli tu skvělí ranaři jen pravou rukou jako Earnie Shavers a Deontay Wilder a Max Baer. Nevím, jestli byl někdy někdo, kdo by dokázal udeřit tak dobře jako (Tyson) z obou stran oběma rukama, kromě Joea Louise a několika dalších. Nevím, jestli někdy existovala taková kombinace rychlosti a síly na takové čisté úrovni, jakou měl on,” přiznává Atlas, zároveň ale tvrdí, že Tyson nikdy nebyl dostatečně otestován. Že nikdy nenastoupil do ringu proti bojovníkovi, ktery by jej skutečně prověřil.