Bojový pel-mel: Ztrácí UFC s každým zápasem McGregora peníze? Bude z Chaose guvernér Floridy?

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Ztrácí UFC s každým zápasem McGregora peníze? Bude z Chaose guvernér Floridy?

Middle Easy: Sugar O'Malley: McGregor už není cash-cow, UFC prodělá, když Ir bude bojovat. Podle Seana O'Malleyho je hlavním důvodem odkládaného návratu Conora McGregora do oktagonu výše jeho kontraktu a skutečnost, že pro UFC není finančně výdělečné postavit The Notoriouse zpátky do boje.  "Víte, co je šílené, že Conor údajně o zápas prosí. 'Dejte mi zápas. Nech mě bojovat,' říká Conor s tím, že mu dochází trpělivost,” prohlásil O'Malley v podcastu TimboSugarShow s tím, že si myslí, že Ir má nasmlouvaných příliš peněz za jeden zápas a UFC tak s jeho nasazením šetří. K jednomu by nicméně podle všeho mělo podle stále intenzivních spekulací dojít na UFC300 v dubnu v Las Vegas. 

MMAJunkie: Po kariéře bojovníka chci být guvernérem Floridy, hlásí se o politickou funkci Colby Covington. Po prohře s Leonem Edwardsem na UFC296 jej mnozí vyzývali k pověšení rukavic na pomyslný hřebík, Chaos se nicméně do důchodu nechystá, myšlenky o dalších angažmá ale rozvíjí. A velký příznivec amerického exprezidenta Donalda Trumpa nyní prozradil, že zvažuje politickou kariéru. "Jsem chytřejší než vypadám," prohlásil v PBD Podcastu Covington. "Umím používat svou mysl a mám intelekt, abych se dokázal orientovat ve vodách, které mě dostanou tam, kam chci v životě jít. Jednoho dne se chci dostat do politiky, protože chci bojovat za to, čemu věřím. Chtěl bych se dostat do Kongresu, možná do Senátu nebo někam podobně. Možná se stanu guvernérem Floridy. To by byl můj největší sen, stát se guvernérem tohoto státu."

Sherdog: Do boxu nejdeme, Top Rank nekupujeme. White se ohradil proti spekulacím ohledně možné akvizice. Šéf UFC jednoznačně popřel možnost, že by jeho firma TKO Group Holding mohla koupit boxerskou promotérskou organizaci Top Rank Boxing Boba Aruma a expandovat do dalšího sportovního odvětví. "Rozhodně, rozhodně to není pravda," reagoval White na sociálních sítích na vánoční spekulace, že si TKO Group Holding vedle UFC a WWE pod sebe přetáhne i organizování boxerských zápasů a oživí stagnující sportovní odvětví. White se na tuto výzvu podle vlastních slov zjevně nechystá.

MMAFighting: Sakakibara z RIZINu: Spolupráce s Bellatorem je passé, ONE nevidíme jako hrozbu. RIZIN v minulosti několikrát spolupracoval s Bellatorem, čímž mezi jiným dal prostor Kjódžimu Horigučimu, aby se zapsal do historie jako šampion dvou promotérských organizací, nicméně Bellator byl letos pohlcen PFL a kooperace je podle všeho minulostí. Minimálně dočasně. Jakkoliv šéf PFL Donn Davis dává najevo zájem dál spolupracovat prezident RIZIN Nobuyuki Sakakibara pro MMA Fighting uvedl, že tento vztah je třeba vybudovat s tím, že vazby se šéfem Bellatoru Scottem Cokerem stavěli několik let. Naopak pozitivně se dívá na příchod ONE do Země vycházejícího slunce, kterou nevnímá jako konkurenci ale jako organizace, která pomůže v Japonsku propagovat MMA.