Zápas Joshua - Wilder v nedohlednu! AJ v Rijádu vládl, ale Deontay podlehl Parkerovi

Dlouho očekávaný střet padá, podle promotérů je nyní pravděpodobnější boj Joshuy s Chorvatem Hrgovičem.    

Zápas Joshua - Wilder v nedohlednu! AJ v Rijádu vládl, ale Deontay podlehl Parkerovi

Plány Eddieho Hearna na titulový boj v těžké váze dostal zásah pod čáru ponoru. Zatímco Anthony Joshua podle předpokladů potvrdil svou pozici podle Ottovi Wallinovi, Deontay Wilder překvapivě na body podlehl Josephu Parkerovi. Výsledek tak udělal škrt přes plány saudským organizátorům, kteří měli nachystaný Joshua-Wilder na příští rok a ačkoli podle BBC nebyla podepsána žádná smlouva, očekávalo se, že dvojice boxerů vstoupí společně na závěr večera do ringu a oznámí dohodu o zápase někdy na začátku roku 2024.

Naplánovaný scénář se sice v jedné polovině naplnil, když Anthony Joshua předvedl skvělý výkon a Otto Wallina - než svého boxera Švédův roh na konci pátého kola ze zápasu stáhl - jednoznačně v ringu přehrával. V té úvodní části nicméně plán naprosto zkolaboval a to díky špatnému výkonu Deontaye Wildera, jež se v Rijádu jevil jako stín sebe sama a poté, co jej Novozélanďan Parker především v osmém kole jednoznačně předčil a následně bývalému mistru světa rozhodčí přiřkli výhru jednomyslným rozhodnutím, když sudí zápas z perspektivy Parkera oskórovali 118-111, 118-110 a 120-108 body.

Po zápase Wilder pro novináře připustil, že plány na střet s Joshuou, na který se připravuje nejméně pět let, jej "rozptýlovaly"a promotér Eddie Hearn uvedl, že Joshua se nyní s největší pravděpodobností utká s Chorvatem Filipem Hrgovičem o volný titul mistra světa IBF a bude usilovat o to, aby se stal trojnásobným světovým šampionem. Vzhledem k tomu, že se 17. února v Saúdské Arábii utká Oleksandr Usyk s Tysonem Furym, mohla by se případná odveta mezi touto dvojicí stát volným titulem IBF. O tento pás by se mohli ucházet Joshua a Hrgovič.