Přestaňte si kazit kariéry mimo UFC, stejně se na to nikdo nedívá, vyzývá bojovníky Rogan

Vyzyvatelé UFC se v poslední době snaží přezbrojit a vyzvat největší organizaci na přímý souboj. Joe Rogan je k šancím PFL nebo ONE Championshipu velmi velmi skeptický.  

Přestaňte si kazit kariéry mimo UFC, stejně se na to nikdo nedívá, vyzývá bojovníky Rogan

Joe Rogan je přesvědčen, že bojovníci plýtvají svou kariérou, když soutěží v konkurenčních promotérských organizacích, místo aby se snažili o úspěch v  UFC. Podle komentátora UFC a nejpopulárnějšího podcastera současnosti všichni bojovnci, kteří soutěží v konkurenčních organizacích, jako je PFL nebo ONE Championship, ztrácejí čas a škodí svým kariérám když podstupují boje v zápasech, které stejně nikdo nesleduje. Právě sledovaností podle všeho UFC svou konkurenci značně převyšuje a podle Rogana se jedná o značnou konkurenční výhodu.. 

"Bez urážky k ostatním organizacím, i tam jsou velmi dobří bojovníci, ale často mám pocit, že marní svou kariéru," prohlásil Rogan v poslední epizodě pořadu The Joe Rogan Experience. "Protože když vidím tyhle elitní bojovníky, kteří bojují v Bellatoru nebo PFL, říkám si: 'Hele, lidi, nikdo se na to nedívá. Teda chci říct, pár lidí to možná sleduje ale stačí to? To je realita. Je tu XFL a je tu CFL, a pak je tu z*****á NFL. A pokud nejste v z*****é NFL, hrajete vůbec fotbal?"

Podle Rogana, který - nutno říci - díky svým vazbám na UFC rozhodně není nestranný expert, je jednou z největších předností UFC (vedle marketingové síly a sledovanosti jejich akcí) hluboká základna talentů, z níž vzešla největší jména tohoto sportu, včetně Jona Jonese, Georgese St-Pierra, Andersona Silvy a Conora McGregora. Rogan se domnívá, že právě proto stojí šampioni UFC o hlavu výš než držitelé titulů v konkurenčních organizacích.  "Pokud jste šampionem UFC, tak jste f*****g man. Pokud jste šampionem Bellatoru, tak je to k ničemu. Mám je rád, moc bych si přál aby chlap jako Johnny Eblen přišel do UFC, ale v Bellatoru nebo PFL je to o ničem," dokončil myšlenku Rogan.