Výhra bude znamenat další příležitost získat titul, myslí si kouč Procházky

Jiří Procházka se do UFC vrátí v dubnu, kdy bude čelit rakouskému bijci Aleksandaru Rakičovi. Jaký je soupeř českého zápasníka podle kouče Jaroslava Hovězáka a kdy začne Procházka s přípravou?

Výhra bude znamenat další příležitost získat titul, myslí si kouč Procházky

Jiří Procházka se do UFC vrátí 13. dubna v rámci jubilejního galavečeru UFC 300 v Las Vegas. V polotěžké divizi se utká s Rakušanem Aleksandarem Rakičem, který je považován za hodně nebezpečného soupeře.

A dobře to ví i celý realizační tým Jiřího Procházky v čele s trenérem Jaroslavem Hovězákem. "Je to hodně nebezpečný soupeř, cílevědomý bojovník, který si jde tvrdě za svým. Má k tomu kolem sebe i dobrý tým lidí," soudí v rozhovoru pro sport.cz Hovězák.

Jedním dechem ale dodává, že věří ve vítězství. "Po zranění se mohl vrátit dříve, ale nechtěl nic uspěchat. Bude strašně nebezpečný, ale my ho porazíme," pokračoval v rozhovoru Hovězák.

Ten připustil, že brzký návrat svého svěřence kvůli několika šrámům nepřicházel v úvahu. Pozdější termín ale také ne. "Jirka ještě má nějaké zdravotní neduhy. Leden nebo únor tak nepřipadal v úvahu. Květen by byl naopak pozdě. Od ledna by každopádně měl být připraven, do té doby si odpočine a nabere sílu. A pak se stoprocentně vrhneme do přípravy," dodával zkušený trenér.

 

A co by mohla znamenat případná výhra? Hovězák věří, že další šanci na titulovou bitvu. "Jsou to domněnky, ale osobně si myslím, že pokud vyhraje, půjde zpět o titul. Je to ale jen můj osobní názor. Je jasné, že si jeden zápas střihnout musíme, abychom šli zpátky," dodal. 

Nejčtenější z tématu