Aspinall: Nemyslím si, že se někdy v ringu potkám s Jonem Jonesem

Britský fighter po knockoutu Sergeje Pavloviche urgentně vyhlíží další souboj. A vyzývá kde koho. Některé z těchto výzev podle všeho bere jako čistě formální.    

Aspinall: Nemyslím si, že se někdy v ringu potkám s Jonem Jonesem

Tom Aspinall nečeká, že by se někdy utkal s Jonem Jonesem o titul krále těžké váhy. Podle MMAWeekly vidí Brit jako pravděpodobnější scénář možnost, že sérií zranění sužovaný král těžké váhy obhájí svůj trůn proti Stipe Miocicovi, a následně se světem MMA rozloučí. Aspinallovy výzvy na to, aby se utkali a sjednotili tak tituly (aby těžká váha UFC nedopadla jako ta boxerská) tak pravděpodobně neklapnou. Aspinall se se svým předpokladem svěřil v rozhovoru se bitským youtuberem True Geordiem.

"Nemohou být dva šampioni těžké váhy. Nemůžou. Tohle není box. Má tu být jeden chlap, jedna tvář, jedno jméno, tak pojďme zjistit, kdo to je,” prohlásil Aspinall na kanále u True Geordieho. S tím, že by se rád s Jonesem střetl ale zároveň by byl velmi překvapený, kdyby k tomu došlo. “Myslím, že je chytrý. Když se na to podívám z jeho perspektivy, taky by se sebou nechtěl na jeho místě bojovat. A to se nijak nevyvyšuju. V jeho věku je samo o sobě obtížné vrátit se po zranění a  proč by pak měl bojovat s chlapem jako jsem já, který všechny válcuje," dodal Aspinall.

Ten se přitom od roku 2020, kdy poprvé vstoupil do oktagonu a začal bojovat pod hlavičkou UFC, etabloval jako jeden z nejlepších zápasníků těžké váhy na světě, jakkoliv bývá často kritizován za to, že má ve svém stylu zjevné nedostatky. A Brit to nemá problém připustit. "Souhlasím s tím, že mívám bradu ve vzduchu. Je to něco, na čem pracuji. Mám špatné návyky, stejně jako kdokoli jiný. Každý den trénuji, abych je zlepšil. Myslím, že se můžete učit od každého. A já vidím své špatné návyky stejně jako kdokoli jiný. Nebudu tady sedět a říkat si: 'Právě teď jsem dokonalý hotový produkt," popsal Aspinall svou filosofii.