Procházka se vrací do ringu. Soupeřem na UFC300 mu bude Rakić

Po listopadové prohře s Alexem Pereirou byl Jiří Procházka otevřen rychlému návratu do boje. UFC si jej vybrala pro výroční večer.

Procházka se vrací do ringu. Soupeřem na UFC300 mu bude Rakić

Evropský, respektive z perspektivy Ameriky spíše “východoevropský”, střet titánů. Tak bude možná UFC promovat střet mezi českým bojovníkem Jiřím Procházkou a Srbem Aleksandarem Rakićem, který se odehraje na výroční UFC300 v dubnu příštího roku. Střet trojky s pětkou polotěžké váhy může určit budoucího titulového vyzyvatele pro vítěze z plánovaného duelu Alex Pereira - Jamahal Hill a zároveň vyřeší jeden dlouhodobý “beef,” který Procházka a hlavně Rakić mezi sebou dlouhodobě mají.

Srbovi totiž český borec leží v žaludku a v minulosti se několikrát vyjádřil ve smyslu, že UFC Čecha upřednostňuje. Sám přitom na začátku kariéry Procházky v UFC o střet s hostěradickým bojovníkem neměl zájem a svoji rétoriku změnil, až když se Procházka “proboxoval” do vyšších pater. Znovu se pak příhlásil po Procházkově listopadové prohře v Madison Square Garden a hodil Čechovi návnadu na lednový nebo únorový termín. “Uvidíme jestli bude mít samuraj takové koule,” doprovodil svou pobídku Rakić pichlavým komentářem. Procházka pomyslnou rukavici zvedl s tím, že se je schopen připravit až na březen. Nakonec je z toho dubnový střet.

Vedle bitvy Procházka - Rakić Dana White na sociálních sítích prozradil i další boje výročního večera, který podle jeho dřívějších prohlášení má být “neskutečný.” V dubnu v Las Vegas by se tak měl rovněž střetnout bývalý šampion bantamové váhy Aljamain Sterling ve svém debutu v pérové váze s Calvinem Kattarem, další zápas pak obstarají vycházející hvězda střední váhy Bo Nickal s Codym Brundagem. UFC stále pokračuje v tajnostech o hlavním zápase večera, podle náznaků by nicméně zlatým hřebem UFC300 měl být comeback Conora McGregora jež by se mohl střetnout s Michaelem Chandlerem.