Bojový pel-mel: McGregor už si na titul nesáhne, Power Slap má být bezpečná zábava

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: McGregor už si na titul nesáhne, Power Slap má být bezpečná zábava

MMAWeekly: McGregor podle Usmana už nikdy šampionem nebude. "The Notorious" usiluje o návrat do oktagonu a je velká šance, že jej fandové uvidí během první poloviny roku 2024, jeho plán stát se znovu šampionem je podle Kamaru Usmana utopie. S tím, že boj v MMA se od doby, kdy McGregor dominoval své výhové kategorii se značně změnil a jeho styl už v současné době nebude efektivní. "Ten vzestup, kterého se Conorovi dostalo, přišel s určitým stylem boje. Ale smíšená bojová umění stále rostou. Fandové nicméně přesně nerozumí složitým detailům toho, co děláme. Conor byl bojovníkem, kterému se nechtělo jít do zápasu a dělat tohle všechno. Grappling uměl, ale do něj jít. Soupeře vybušil pěstmi. Ale tak to dneska už nefunguje,” myslí si Usamu Kamara.

MMAJunkie: Návrat legendárního Matta Riddlea? Je to možné! Bývalá hvězda UFC a WWE Matt Riddle prozradil, že existuje velká šance, že se příští rok vrátí do ringu. Bojovník, který UFC opustil před deseti lety s bilancí 7-3 se poslední roky věnoval wrestlingu, podle bojovníka, kterému bude příští měsíc osmatřicet let, se v kleci možná znovu objeví v roce 2024. "Hodně se o tom mluví. Diskutoval jsem o tom s několika promotérskými společnostmi," prohlásil Riddle pro MMA Junkie na červeném koberci při předávání cen World MMA Awards. "Nechci se do toho pouštět, dokud to nebude oficiální, ale myslím, že v roce 2024 existuje velká možnost, že se do ringu nebo klece vrátím. Možná je to špatný nápad, ale mám pocit, že se člověk musí nechat zmlátit, aby mohl definitivně odejít."

BJPenn: Ferguson by to měl zkusit mimo UFC, myslí si bývalý trenér Chabiba Nurmagomedova. Javier Mendez přitom věří, že El Cucuy může oživit svou kariéru, jakkoliv po poslední porážce od Paddyho Pimbletta na UFC296, která je pro Fergusona už sedmou v řadě, jej všichni posílají do důchodu. Podle Mendeze, který mimo jiné trénoval Chabiba Nurmagomedova a Daniela Cormiera, může pro Tonyho Fergusona stále existovat alternativní cesta. "Zaprvé už samotné propuštění by mu mohlo prospět. Je to reklama, Tony je v tomhle špička. Takže jsou tu jiné organizace, což znamená, že Tony by pořád mohl mít dobře placenou práci, protože lidé jsou ochotní platit za to, aby se na něj dívali," myslí si Mendez

MMAJunkie: Power Slap nemá být nebezpečné. “Záleží nám na bojovnících,” brání se rozhodčí Mark Smith. Šéf UFC Dana White je stále přesvědčen o potenciálu Power Slap (“fackované”) a rozhodčí Mark Smith s ním souhlasí, s tím, že pokud se správně dodržují bezpečnostní protokoly, nejedná se o nikterak nebezpečnou zábavu. Právě potenciální poškození mozku účastníků je pro Power Slap největším balvanem na cestě do širšího povědomí, jakkoliv v posledních měsících jednotlivé americké státy, naposledy včetně Kalifornie, začali tento druh sportu na svém území povolovat. Smith je zkušený rozhodčí MMA, který se v oktagonu UFC za poslední dva roky zúčastnil více než stovky zápasů. a když White v Nevadě spustil značku Power Slap, byl Smith jedním z rozhodčích, kteří byli nejčastěji vidět ve vysílání této kontroverzní aktivity, při níž se soupeři střídají ve fackování do obličeje, zatímco příjemce má ruce za zády. "Z hlediska bezpečnosti se na Slap hodně připravujeme," řekl Smith v rozhovoru pro MMA Junkie. "Velmi rozsáhlá pravidla, před každou akcí procházím se všemi bojovníky opravdu rozsáhlou bezpečnostní a pravidlovou schůzkou. Kromě toho máme nejlepší lékaře na světě."