Kdo další pro Edwardse? Zklamání pro Muhammada, vypadá to na Burnse

Belal Mohammad se domáhá svého titulového zápasu. Má mít údajně i příslib od Dany Whitea. Sám Edwards se po minulé zkušenosti do ringu s rodákem z Illinois zrovna nehrne.    

Kdo další pro Edwardse? Zklamání pro Muhammada, vypadá to na Burnse

Ani kouč Leona Edwardse Dave Lovell si nemyslí, že jeho svěřenec musí do odvety s Belalem Muhammadem a radši by svého svěřence viděl ve střetu s Gilbertem Burnse. Brazilec má být pro Edwardse, který na UFC296 jednoznačně porazil Colbyho Covingtona, zajímavějším soupeřem než Muhammad. S tím se střetl před dvěma lety, přičemž zápas byl ve druhém kole ukončen pro neúmyslné zranění Edwardsova oka. A ani sám Edwards se do opakování nehrne.  "Určitě jsou i jiné možnosti," prohlásil Edwards k otázce dalšího soupeře po UFC296. "Nemám pocit, že by Belal měl být další na řadě. Já jsem dřívě taky vyhrál deset zápasů a nedostal šanci na titul. Takže v čem je jiný nebo privilegovanější?". 

A tento postoj s ním sdílí i jeho trenérský tým. "Kdybych si mohl vybrat, kdo bude další, dal bych přednost Burnsovi před Belalem, protože si myslím, že Burns přináší víc než Belal. Proti Belalovi sice Leon skončil bez výsledku, ale  vypadalo to, že Leon první kolo s Belalem vyhrál a ve druhém šel jasně za vítězstvím, než došlo k tomu problému s okem. Kdybych si tak mohl vybrat, líbil by se mi víc Burns," citoval web BJPenn z vystoupení Edwardsova kouče Davea Lovella v podcastu The MMA Hour. S tím, že nakonec ale jeho svěřenec stejně půjde do ringu s tím, koho mu UFC dá.

Sám Belal Muhammad v reakci na tyto prohlášení od Edwardse a spol na Twitteru napsal, že Rocky se mu snaží vyhnout, nicméně zároveň také dodal, že šéf UFC Dana White mu osobně potvrdil, že další na řadě má být právě on. Další experti už se nicméně dívají i za horizont a Edwardse vidí v jiných střetech. Třeba Henry Cejudo by byl velmi zvědavý na souboj Edwardse s Islamem Machačevem. "Islam Machačev je jiný zápasník. Je velmi disciplinovaný,” prohlásil Cejudo pro BJPenn s tím, že Dagestánec by se mohl dostat Edwardsovi tímto stylem pod kůži.