Dal jsem mu šanci, nevzal to! Poatan se nehodlá doprošovat dokončení trilogie s Adesanyou

Podle Alexe Pereiry nemá Adesanya o definitivní rozřešení jejich rivality zájem a Brazilec se hodlá posunout k dalším výzvám.

Dal jsem mu šanci, nevzal to! Poatan se nehodlá doprošovat dokončení trilogie s Adesanyou

Alex Pereira hodlá podle LowKickMMA na Israeli Adesanyovi, jestli se tihle dva ještě někdy potkají v ringu. Brazilec na Adesanyu okamžitě zamířil poté, co v listopadu knockoutoval na UFC295 Jiřího Procházku a získal titul ve střední váze, a chtěl s novozélandským borcem dokončit trilogii v UFC. Ten nicméně po prohře se Seanem Stricklandem na UFC293 si vzal od zápasení pauzu a na hozenou rukavici od Poatana se netvářil ve smyslu, že by byl ochoten kvůli této svou pauzu přerušit. Jakkoliv se v minulosti pro dokončení trilogie několikrát vyslovil. A Pereira je připraven jít dál. 

"Pro mě na tom nezáleží," prohlásil podle LowKickMMA Pereira na nedávné tiskové konferenci, kterou ve Francii pořádala promotérská organizace Ares. "Po zisku titulu jsem ho volal do klece a chtěl jsem mu dát šanci. Přičemž jsem viděl, že mě nerespektuje. Smál se tomu a dělal si z toho legraci. Takže pro mě už je to uzavřené. Hodil jsem mu rukavici. Když ji zvedne, tak to bude hezké, když ne, tak je to jedno,” dokončil Pereira hodnocení situace ze své pozice.

Pereira má s Adesanyou dlouhodobě otevřený účet, když celkově se tito dlouholetí soupeři v bojových sportech střetli čtyřikrát. Pereira nejprve Adesanyu dvakrát porazil v kickboxu, následně si pak oba připsali po jednom vítězství  v oktagonu pod hlavičkou UFC. Pereira nejprve porazil Adesanyu na UFC281 a stal se šampionem střední váhy, aby o šest večerů později v odvetě na UFC287 pás Adesanyovi vrátil. Třetí setkání, které by rivalitu mohlo vyřešit se takže zatím nerýsuje.