Bojový pel-mel: Jake Paul jako olympijský ambassador, Wilder vidí Joshuu jako naháněče titulů

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Jake Paul jako olympijský ambassador, Wilder vidí Joshuu jako naháněče titulů

Middle Easy: Jake Paul míří do Paříže. A stane stane mentorem amerických boxerských olympijských nadějí. Jedna z nejviditelnějších postav současného boxu (byť řada expertů stále pochybuje o jeho sportovních kvalitách), “bývalý” influencer/nyní boxer Jake Paul se dohodl s americkým boxerským svazem na spolupráci a po víkendové výhře nad Andrem Augustem oznámil, že bude participovat na přípravě amerických olympijských reprezentantů. Paul má využít svou mediální prezenci, aby pomohl přitáhnout větší pozornost k týmu USA a boxerskému sportu na světové scéně. "Během pouhých tří let, kdy se stal profesionálním boxerem, se Jake Paul stal výraznou inspirací pro mladší generace a stal se jednou z nejzajímavějších a nejvlivnějších postav v historii boxu," okomentoval spolupráci výkonný ředitel USA Boxing Mike McAtee.

MMAPayout: Ceny neporostou. Aspoň pro PPV! Po zvýšení cen PPV v předchozích dvou letech zůstane podle zprávy časopisu Sports Business Journal cena přímého přenosu z UFC večerů pro rok 2024 stejná a diváci budou v následujících dvanácti měsících opět platit bez jednoho centu osmdesát dolarů za večer. Šéf UFC Dana White měl v daném kontextu prohlásil, že rozhodnutí o zvýšení cen PPV (které jsou navíc k ceně předplatného na ESPN+) není v jeho kompetenci a jedná se o rozhodnutí ESPN, která platí UFC na poplatcích za práva přibližně 300 milionů dolarů ročně. UFC je tahounem digitální platformy od roku 2019, kdy se ESPN stala výhradním distributorem obsahu této organizace. Příští rok se má mezi oběma stranami začít jednat o prodloužení smlouvy.

BoxingNews24: Wilder: AJ se příliš soustředí na honbu za pásem. Deontay Wilder si myslí, že jeho cíle jsou odlišné než cíle Anthonyho Joshuy a že tento rozdíl snižuje pravděpodobnost možného zápasu mezi oběma hvězdami, jehož termín je předběžně stanoven na 9. března příštího roku.  Wilder sám za sebe říká, že chce proti těm nejlepším a že v této fázi kariéry mu nejde o zisk titulů, zatímco Joshua myslí především na pás a že tento cíl upřednostňuje před zápasy s Wilderem, Tysonem Furym a Oleksandrem Usykem. Což Wilderovi podle jeho vlastních slov implikuje otázku, zda si britský boxer s ním březnový souboj nerozmyslel. Joshua podporovaný Eddiem Hearnem chce získat zpět ztracenou korunu, a má být rozmrzelý ztrátou opasků IBF, WBA & WBO, které mu vyfoukli Andy Ruiz Jr. a právě Usyk.

BJPenn: Baddy chtěl UFC300, po Fergusonovi to ale vidí na léto. "Chtěl jsem zápasit na UFC300," připustil Paddy Pimblett s tím, že po víkendovém vítězství nad Tonym Fergusonem uchazeč o titul v lehké váze doufá, že se do klece vrátí někdy během příštího léta. "The Baddy" o víkendu ukončil roční pauzu a vrátil se na hlavní kartu UFC296 a jako bojovník na vzestupu (táhne sérii sedmi vítězství) se střetl s mužem s diametrálně odlišným bojovnickým osudem, když "El Cucuy" prohrál sedm zápasů v řadě. Po zápase pak Paddy Pimblett pro ESPN MMA přiznal, že chtěl na dubnové UFC300, vzhledem k blížícímu se narození jeho potomka je nicméně mnohem pravděpodobnější, že jej v oktagonu fanoušci uvidí až v létě.