Bojový pel-mel: Bitva šampionek na UFC300 dohodnuta, Edwards nechce od Jonese motorku ale rolexky

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Bitva šampionek na UFC300 dohodnuta, Edwards nechce od Jonese motorku ale rolexky

MMAWeekly: Grasso a Zhang Weili se (zatím) ústně dohodly na zápase na UFC300. Exšampionka ženské muší váhy Alexa Grasso se nebrání střetu s královnou slámové váhy Zhang Weili a obě bojovnice se měly údajně shodnout, že jejich vzájemný zápas by měl být možný na blížícím se UFC300, které se v dubnu odehraje v Las Vegas. Jakkoliv Grasso dlouho čekala na odvetu s Valentinou Ševčenko, když se Číňanka zeptala na sociálních sítích, zda by neměla zájem o duel šampionky versus šampionky, Grasso se šance chopila. Chopí se ji teď i Dana White?

LowKickMMA: Motorku si nech, kup mi rolexky. Leon Edwards po svém vítězství nad soupeřem Colbym Covingtonem na UFC296 odmítl dárek v podobě nového motocyklu od šampiona těžké váhy Jona Jonese a místo toho si řekl místo toho o hodinky značky Rolex. Edwards o víkendu v Las Vegas v rámci UFC296 podruhé za sebou obhájil korunu ve welterové váze a dočkal se pochvaly Jona Jonese, který mu jako projev uznání nabídl koupi motocyklu.  "Leone Edwardsi, nemůžu z tebe mít větší radost," napsal na Twitteru Edwards. "Jako šampion vzdávám hold, byla to opravdu dobře odvedená práce. Dej mi vědět, jestli ti můžu k Vánocům darovat motorku nebo něco podobného. Mám pocit, že ti něco dlužím." 

Sherdog: Potyčka Du Plessis-Strickland byla zinscenovaná, myslí si Whittaker. Bývalý šampion ve střední váze Robert Whittaker se domnívá, že konflikt mezi obhájcem titulu Seanem Stricklandem a jeho soupeřem Dircusem du Plessisem na tiskové konferenci před UFC296 ve Vegas byla zinscenovaná aby přitáhla pozornost diváků k jejich vzájemnému souboji na UFC297, který se uskuteční příští měsíc. Whittaker, aktuálně třetí uchazeč o titul ve střední váze, je mimo hru od července tohoto roku, kdy se představil na UFC290 a utrpěl překvapivou porážku ve druhém kole s budoucím uchazečem o titul du Plessisem "Upřímně řečeno, myslel jsem si, že to bylo zinscenované," prohlásil Robert Whittaker v podcastu MMArcade s tím, že mu přišlo zvláštní, jak - ve stylu WWE Strickland svůj “útok” na Du Plessise vedl.

BoxingNews24: Lomačenko se s Kambosem Jr. utká v dubnu. V Austrálii. Promotér Bob Arum uvedl, že střetnutí mezi Vasilijem Lomačenkem a Georgem Kambososem Jr. se domlouvá na duben, kdy se v Austrálii uskuteční jako zápas o volný titul IBF v lehké váze. Pokud k němu dojde, šestatřicetiletý Lomačenko se bude vracet po dlouhé 11měsíční pauze, která následovala po sporné porážce od Devina Haneyho ve Las Vegas. Kambosos má zase za sebou kontroverzní dvanáctikolové vítězstv nad Maxi Hughesem z Oklahomy. Oba boxeři by si tak podle Aruma mohli mít silný důvod zhojit si rány z minulosti.