No more trashtalk, žádá nováček v UFC Venom. Ukazujme respekt

Část fanoušků to zbožnňuje, zbytku to připadá trapné. Vyhrocené slovní přestřelky před zápasem nicméně přispívají do mixu marketingového buzzu před zápasem.     

No more trashtalk, žádá nováček v UFC Venom. Ukazujme respekt

Nejnovější přírůstek na soupisce UFC Michael "Venom" Page vyzval k významné proměně světě. A chce pokutovat bojovníky za trashtalk. Řeči před zápasem, které mají vyhrotit atmosféru mezi oběma stranami nadcházejícího boje a přitáhnout větší pozornost k zápasům. S tímto prohlášem MVP přišel pouhý týden poté, co podepsal kontrakt s UFC a přišlo v návaznosti na dvě kontroverzní prohlášení Colbyho Covingtona a Dricuse Du Plessise, které přitáhly velký objem pozornosti i kritiky.

"Nakonec jde o respekt," prohlásil Michael Venom Page v rozhovoru s Arielem Helwanim. "Jsme bojovníci, to ano, ale existuje hranice, která by se neměla překračovat. Když začnete vytahovat rodinné tragédie, osobní problémy. To není propagace zápasu, to je jen neúcta. Nemůžete využívat něčí osobní bolest pro zábavu. O tom tento sport není," konstatoval MVP a podle LowKickMMA tak vyjádřil názor řady lidí z komunity MMA. Page zároveň vyzval, aby se UFC zamyslela nad možností postihu jednotlivých bojovníků za nepřiměřené řeči. "Dát jim pokutu, donutit je, aby si dvakrát rozmysleli, než řeknou něco, co překračuje hranice. Musíme nastavit určitý standard," nabízí MVP řešení.

Celou aktuální diskusi odstartoval Colby Covington, který se před hlavním zápasem UFC296 otřel o nedávno zesnulého otce svého soupeře Leona Edwardse a “slíbil” svému soupeři, že jej pošle tam, kde se se svým rodičem setká. A následně se se nenechali zahanbit ani Sean O'Malley a Dricus Du Plessis kteří se zase vysmívali  minulost Seana Stricklanda, který vyrůstal v děti týrající rodině. Dana White jako šéf UFC dal již taktéž najevo, že podobné řeči - jakkoliv mu pomáhají zvyšovat sledovanost soubojů - nepovažuje za vhodné a že začínají být problémem pro UFC i ve směru sportovních komisí, které ve Spojených státech regulují jednotlivé akce.