Bojový pel-mel: Věřte mi, žádá fandy po sedmé prohře v řadě Ferguson, WIlder se v sobotu nechce v ringu zdržet

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: Věřte mi, žádá fandy po sedmé prohře v řadě Ferguson, WIlder se v sobotu nechce v ringu zdržet

MMANews: Musíte věřit! Bývalý prozatímní šampion lehké váhy Tony Ferguson žádá po svých fanoušcích aby "zachovali víru" poté, co na UFC296 utrpěl s Paddym Pimblettem sedmou porážku v řadě a znovu čelí výzvám svých kolegů z klece i fanoušků, aby ukončil kariéru. Tyto prosby zahrnující i doporučení stejného typu od Dany Whitea opět zesílily po sobotním zápase, kdy Fergusonův výkon opět nedosahoval standardů UFC a Pimblett měl zvítězit podle mnohých i přes podprůměrný výkon. A to tak že jednoznačně. Čímž se "The Baddy" připsal na seznam vítězů nad Fergusonem, který aktuálně zahrnuje třeba Justina Gaethjeho, Charlese Oliveiru, Beneila Dariushe, Michaela Chandlera nebo Natea Diaze.

BleacherReport: Jdu si pro rychlý knockout, tvrdí před sobotou Wilder. Americký boxer Deontay Wilder předpovídá, že v sobotním boxerském zápase "brzy" knokautuje Josepha Parkera a i když Wilder přestal “nabízet” konkrétní kolo, kdy k tomu dojde, ujistil všechny, že je na tento zápas připraven. "Očekávám, že na konci zápasu budu velmi odpočatý," prohlásil Wilder. "Očekávám, že budu netknutý. Mám na své straně skvělý tým a chceme dosáhnout velikosti. Nic menšího."Pro Wildera půjde o první zápas od října 2022, kdy porazil Roberta Heleniuse prostřednictvím TKO v prvním kole. Na začátku letošního roku se hovořilo o možném unifikačním zápase v těžké váze o čtyři pásy s Anthonym Joshuou, ze zápasu nicméně sešlo kvůli rozdílným zájmům obou stran.

MMAJunkie: Po mnoha spekulacích a diskusích je konečně známo oficiální datum a místo konání UFC300. Ta  se uskuteční 13. dubna v T-Mobile Areně, oznámil Dana White na sociálních sítích UFC. Potvrdily se tak spekulace, podle kterých měl výroční večer zamířit právě do srdce Nevady. UFC nicméně stále neoznámila žádné detaily o chystaných zápasech, jakkoliv Dana White nedávno uvedl, že karta bude velmi nabitá. A potvrdil také, že se na akci představí Jim Miller, který se tak stane jediným zápasníkem, jenž bojoval na UFC100, UFC200 i UFC300. Z dalších střetů vypadá pro dané datum stále pravděpodobněji zápas Conor McGregor - Michael Chandler, oficiální potvrzení nicméně stále nepřišlo.

BJPenn: V KSW historie přepsána nebyla. Francouzský zápasník Salahdine Parnasse měl v sobotu na dosah historický zápis v podobě zisku třetího pásu   šampiona polské KSW, tentokrát  ve welterové kategorii, Adrian Bartosinski nicméně byl proti a po výhře jednomyslným rozhodnutím rozhodčích v Gliwicích vystavil Francouzi stopku  Parnasseho ambiciózní plán narazil na Bartosinskeho koleno a podle komentátorů Francouz celý zápas nebyl schopen uplatnit svůj benefit větší rychlosti, když jej Polák úspěšně držel u pletiva a většinu zápasu tak bojovníci strávili v klinči. Přičemž nakonec titul obhájil domácí borec.