UFC296 zná své vítěze: Jaké další zápasy se nabízejí pro Edwardse nebo Pantoju?

Poslední akce roku je minulostí. Web BJPenn přišel na základě jejích výsledků se seznamem možných bitev na další rok pro její hlavní aktéry. Takže s kým by mohl/měl jít do ringu Emmet, Edwards nebo Rachmonov?    

UFC296 zná své vítěze: Jaké další zápasy se nabízejí pro Edwardse nebo Pantoju?

 

 

Leon Edwards vs. Belal Muhammad

Rachmanov by představoval pro Edwardse větší výzvu, ale sportovní aspekt by měl být respektován a Muhammad si svou druhou pozicí v rankingu kategorie a sérií deseti zápasů bez porážky zaslouží titulovou šanci. Je třeba zmínit, že Muhammad je stylově velmi podobný Usmanovi a Covingtonovi, které Edwards naposledy setnul. Je vynikající grappler se skvělou fyzičkou a zlepšujícím se úderem. Nicméně vzhledem k tomu, jak úspěšný je Edwards proti tomuto stylu boje, mělo by být možné jej považovat v daném souboji za velkého favorita. Na druhou stranu pokud žebříčky v UFC mají vůbec něco znamenat, jedná se o zápas, který by se měl uskutečnit.

Alexandre Pantoja vs. vítěz zápasu Brandon Moreno/Amir Albazi

Na konec února je naplánovaný střet mezi vyzyvatelem č.1 Brandonem Morenem a č.3 Amirem Albazim, vítěz tohoto by pak podle BJPenn měl dostat zápas s Pantojou. Pokud by to byl Moreno, Pantoja s ním má bilanci v MMA vyhrál 2:0, nicméně ten druhý letos skončil velmi těsně děleným rozhodnutím rozhodčích, přičemž se jednalo možná o jeden z nejlepších zápasů letošního roku. Pokud by vyhrál Albazie, dal by se očekávat zajímavý zápas dvou nesmírně zkušených grapplerů, kteří umí též velmi dobře udeřit. Pantoja by mohl v obou dovednostech zdánlivě o kousek navrch, na druhou stranu připomeňme, že Albazi je o čtyři roky mladší a může se stále zlepšovat, zatímco Pantojaovi bude v době zápasu již 34 let, což je na muší váhu vysoký věk.

Šavkat Rachmonov vs. vítěz zápasu Leon Edwards/Belal Muhammad

A zpátky na začátek. Tento zápas přichází do úvahy až pro druhou polovinu příštího roku, nicméně Rakhmanov je po Muhammadovi jasným vyzyvatelem. Pokud by Edwards vyhrál, Rakhmanov by pro něj představoval hrozbu zásadně odlišnou od kohokoli, s kým se v poslední době utkal. Rakhmanov lepší útočník než Usman, Covington nebo Muhammad a může způsobit velké škody. Jednalo by se tak fenomenální zápas. Pokud však vyhraje Muhammad, pak máte před sebou souboj dvou skvělých grapplerů, kteří se budou hojně zapojovat i do úderů, ačkoli Rachmanov by měl mít v obou úrovních mírně navrch.

Josh Emmett vs. Giga Chikadze

Tento střet se měl původně odehrát tuto sobotu na UFC296, Chikadze byl nicméně kvůli zranění nahrazen Mitchellem, nicméně střet na linii USA - Gruzie pořád dává největší smysl. Jak by Chikadze s jeho technickými údery vedl proti Emmettově grapplingu? BJPenn připomíná, že Emmetta zdecimovaly kopy Yaira Rodrigueze, zároveň Chikadze byl sám poražen vynikajícím boxem Calvina Kattara. Emmett versus Chikadze by mohl být vysoce zajímavým bojem s vrcholným finišem. Nemluvě o tom, že se může příští rok jednat o jednu z posledních příležitostí k jejich střetu, kdy Emmettovi bude v březnu devětatřicet  a Chikadzemu v srpnu jen o tři méně. Vítěz by následně mohl dostat poslední šanci na souboj s elitním soupeřem.