Bojový pel-mel: El Cucuy by to měl zabalit, UFC podepsala Venoma

Svět MMA, boxu a dalších bojových sportů nabízí neuvěřitelné množství novinek, střípků a informací. Web FightOn se vám některé pokusí v každodenním výběru zprostředkovat.    

Bojový pel-mel: El Cucuy by to měl zabalit, UFC podepsala Venoma

MMAMania: Skonči. Tento lakonický vzkaz poslal Dana White Tonymu Fergusonovi po jeho sedmé prohře v řadě, když El Cucuy podleho Paddymu Pimblettovi a vyrovnal tak nejdelší sérii porážek v řadě v historii UFC v podání BJ Penna. Přičemž šéf UFC Dana White  pro média prohlásil následující: "Byl bych rád, kdyby Tony odešel do důchodu. Dnes večer Tony vypadal, že by měl odejít do důchodu," mínil White s tím, že na borce se kterými se v posledních zápasech střetl prostě jednoduše neměl.   Ještě před několika měsíci se přitom podobným výzvým Ferguson vysmál Whiteovým myšlenkám na odchod do důchodu slovy: "Já nechci jít do důchodu, vůbec nad tím sakra neuvažuju.."

MMAJunkie: Podepsal to! Michael 'Venom' Page po dlouhých spekulacích o své další destinaci podepsal smlouvu s UFC a debutovat bude proti Kevinu Hollandovi na UFC299 v Miami. Dvojnásobný uchazeč o titul Bellatoru Michael Page, známý také jako "MVP", po konci Bellatoru flirtoval s několika možnostmi/směry pokračování své bojovnické kariéry, ve vzduchu bylo možné pokračování pod hlavičkou PFL. Nakonec nicméně UFC oznámila v sobotu během přenosu UFC296, že Venoma opravdu podepsala a že bývalý kickboxer MVP s dosavadní bilancí 25-10 v MMA bude zápasit právě pod ní.

Sherdog: Ian Machado Garry už má termín návratu. Garry je domluven na souboj s veteránem Geoffem Nealem na UFC299, které se uskuteční 9. března v Miami. Garry se měl přitom původně včera na hlavní kartě UFC296 utkat s Vicentem Luquem, v polovině týdne byl nicméně nucen odstoupit poté, co onemocněl zápalem plic. Garry a Neal mají společnou historii, když v minulosti  byli domluveni na zápas na UFC292, tehdy ale Neal musel ze zápasu odstoupit, načež ho nahradil Neil Magny, jehož Garry porazil jednomyslným rozhodnutím. Vedle toho UFC oznámila, že dalším zápasem UFC299 bude střet Song Yadong vs. Petr Yan

BoxingScene: Nepřeskakuj, ber to zápas po zápase. Deontay Wilder vyzval britskou hvězdu Anthonyho Joshuu, aby se příští sobotu večer soustředil na Otto Wallina a nemířil už myšlenkami dopředu k jejich očekávanému souboji v budoucnosti. Wilder a Joshua budou na stejné kartě 23. prosince v Saúdské Arábii, když Joshua se s Wallinem střetne v hlavním zápase, zatímco Wilder se vrátí v souboji bývalých mistrů světa a poměří se s Josephem Parkerem. V případě jejich vítězství v jednotlivých zápasech existuje velká pravděpodobnost, že se střetnou v prvním čtvrtletí roku 2024. Pokud se britská hvězda bude soustředit na daný zápas, Willder věří, že Joshua Wallina setne a jejich vzájemnému souboji nebude stát nic v cestě.