UFC296: Tituly mají Edwards a Pantoja, Covington odešel v podstatě s ostudou

Další hlavní večer UFC je za námi. A organizace Dany Whitea má dva nové šampiony.    

UFC296: Tituly mají Edwards a Pantoja, Covington odešel v podstatě s ostudou

Leon Edwards deklasoval Colbyho Covingtona v oktagonu i během pozápasového rozhovoru po hlavním zápase UFC296 v Las Vegas a drží titul ve welterové váze. Edwards sice nedoručil slíbený knockout, nicméně po skandálu na předzápasové konferenci, kdy Covington nevhodně zmínil zesnulého otce Angličana, dokázal zkrotit své emoce a podle většiny pozorovatelů i všech tří rozhodčích ovládnout zápas. Edwards převálcoval Covingtona v poměru 57:44 v úderech a soupeři se vyrovnal v počtu takedownů. Covington má nyní bilanci 0-3 v titulových zápasech a pravděpodobně nějakou dobu nedostane další šanci na titul.

V druhém titulovém zápase večera pak brazilský bojovník Alexandre Pantoja úspěšně obhájil titul v muší váze, když díky dominantnímu grapplingovému výkonu nedal šanci Brandonu Royvalovi. Ten se soupeři dokázal vyrovnat fyzicky, neměl však obranu proti jeho strhům. Právě díky nim podle expertů Pantoja u dvou ze tří rozhodčích ovládl všech pět kol, u třetího pak prohrál pouze jedno kolo. Royval si celou dobu byl schopen říkat o šanci a ve třetím a pátém kole měl i své momenty, jeho pokusy o zvrat Pantoya pravidelně mařil úspěšnými takedowny.

V dalších zápasech programu UFC296 Shavkat Rakhmonov ukončil Stephena Thompsona škrcením ve druhém kole, Paddy Pimblett porazil Tonyho Fergusona jednomyslným rozhodnutím rozhodčích, stejně jako Alonzo Menifield Dustina Jacobyho. Knockout večera si pak připsal Josh Emmett, který dokázal sestřelit Bryce Mitchella hned v prvním kole jejich vzájemného zápasu. Slovenský zápasník Martin Buday ve svém otvíracím utkání večera pak podlehl na technické KO Dagestánci reprezentujícímu Bahrajn Shamilu Gazievovi.